https://forum.pardus.org.tr/t/program-yazilim-fikri/31266/30 form konusunda yazılım fikirleri sormuştum.
@NikBulamadim adlı arkadaşımız namaz vakitlerini gösteren, uyaran bir uygulama istemişti. Ancak kendisi bir şeyler yapmış olsa da talebine istinaden ben de birşeyler yapayım dedim ve eş zamanlı 2 miz de farklı şekilde çözüm ürettik.
Namaz Vakti uygulamasını tanıtayım malum mübarek 3 aylar derken iyi bir şeye vesile olur umarım.

TANITIM
Pc açılışında otomatik açılır
İl ve ilçe seçtiğinizde oraya göre namaz vakitlerini, önemli dini ve milli günleri gösterir. Hicri ay bilgisi verir.
Geçen, vaktinde olduğumuz ve gelecek vakitleri gösterir
Vakit e İstenilen zaman kadar kala “bip” uyarısı verir (seçtiğiniz zaman kadar uyarı sesi çalar ve pop up bildirim gösterir.
Ayarlardan, ses kapat, ezan oku yada alarm (bip) sesi çıkar şeklinde ayarlanabilir.
Sabah namazsı için “Sabah ezanı”, diğer vakitler “Normal vakit ezanları”, güneş vakti için yalnızca “bip” uyarısı verir.
İstenilen zamandaki vakit bilgilerini gösterebilir.
Tüm Türkiyede’deki il ve ilçeleri seçip vakitleri görebilirsiniz.
Ramazan ayında ayrıca iftara ve sahura kalan süreyi gösterir.
Gün içinde geçmiş vakitleri göstermez.
HUD (Head Up Display) şeklinde çalırız, arka planda çalışmaya devam eder. Kapat demediğiniz sürece açık kalır.
Hakkında kısmından güncelleme kontrolü yapabilirsiniz.
Diyanet İşleri api leri sınırlı sorgulama izni verdiğinden farklı kaynaktan veri çekmektedir, il ilçe koordinatları bakımından nadiren de olsa + - 1 dk gibi fark olabilir. Bu sebepten Uygulama sorumluluk kabul etmez. Vakti özellikle sahur ve iftar için kontrol ediniz.
Ekleme Tüm bağımlıkları indirip kurduğu için .deb paketini formattan sonra yada internetsiz bir linux a kurduğunuzda da çalışacaktır. paket boyutu o yüzden bir miktar fazla
KURULUM :
www.tarikvardar.com.tr sitemden ya da https://github.com/tvardar/namaz-vakti github sayfamdan ulaşabilirsiniz.
Yinede tarif edeyim ![]()
PARDUS 25 kullanıcıları için
Sitemden ya da github release kısmından .deb paketini indirip çift tıklayıp kurabilirsiniz
ya da kaynak kodu indirip sudo bash ./paketle_namazvakti.sh komutu ile kendi deb paketinizi oluşturup çift tıklayara ya da sudo dpkg -i namazvakti_1.0_amd64.deb ile kurabilirsiniz.
PARDUS 23 kullanıcıları için
sitemde detaylı anlatım olsa da zip paketini indirip açın.
açılan klasör içerisinde sağ tuş tıklayıp “konsol aç / terminal aç” komutunı tıklayıp klasörde terminal açın.
sudo bash ./paketle_namazvakti_pardus23.sh komutu ile .deb uzantılı paketi olusturun.
oluşan paketi çift tıklayıp kurun ya da sudo dpkg -i namazvakti_pardus23_1.0_amd64.deb yazarak kurun.
Soru, teklif, görüş ve önerilerinizi buradan yazabilirsiniz.