Nasıl kendi Linux dağıtımımı yazarım?

Geçenlerde, buildroot ile basit bir Linux dağıtımı yazmıştım. Şimdi ise, daha kapsamlı ve geniş bir dağıtım yazmak istiyorum. Linux From Scratch fazla zor geldi, ve ben bu dağıtımı dağıtabilmek istiyorum. Önerileriniz nelerdir? Teşekkür ederim.

1 Beğeni

Telegram kullanıyorsanız bekleriz. Bizde bağımsız taban linux dağıtımı üzerine çalışıyoruz. Telegram: Contact @turkman_sohbet
https://turkman.gitlab.io/

1 Beğeni

MacBook Pro m2 de utm uzerinden pardusu kurabilir miyim

1 Beğeni

Linux dağıtımı geliştirmeyi düşünen tüm herkese genel bir önerimi iletmek istiyorum.

Lütfen olayı sadece PC üstüne düşünmeyin.

Artık telefonların 16gb Rami 128 GB hafızası var.

Ubuntu bir zamanlar böyle çalışma yaptı. Bunun gibi hem PC hem de telefon olarak kullanılabilir güvenli bir sistem geliştirin

Yani bir dockstations üzerine takip klavye, mouse monitör ile PC olarak kullanılabiliriz.

Böyle pazarınız da genişler.

Buna sponsor da bulmaya çalışırız yerli mobil üreticiler ile görüşüp güzel birşey ortaya çıkabilir.

Lütfen bunu değerlendirin.

1 Beğeni

Bence ayrı ayrı dağıtımlar üzerine odaklanmaktansa mevcut geliştirilmekte olan dağıtımların gelişimine katkıda bulunmak daha mantıklı. Mesela Türkmen Linux bunlardan bir tanesi. Güçlü bir ekip oluşturulursa daha güzel işler çıkabilir. Ama tercih sizin.

2 Beğeni

Mobil için sistem biraz karmaşıklaşıyor hocam, Örnek bi göz atın alternatif olarak bu şekilde de yapılabilir fakat uğraştırıcı.

2 Beğeni

Her insanın fikri farklıdır. Herkes farklı dağıtım çıkartabilir. Bir dağıtıma odaklanalım sözcüğünün Linux distrolarında geçerliliği yoktur.

1 Beğeni

Şimdi konu ile ilgili acemice bir rehber hazırlıyorum. Bilgili arkadaşlar buna eklemeler yapar ve beraber öğreniriz. Lakin yakın zamanda forumu bırakacağım. (Gerekçem: Forumda son zamanlarda Pardus harici Linuxlar konuşulmaya başlandı ve Pardus ile ilgili çok alakasız, anlamsız konular açılmaya başlandı. Forumun kalitesi düştü.)

Bana ve hazır olduğunda temel niteliğindeki rehbere yalnızca Signal’deki Hürr Pardus Grubu’ndan erişebilirsiniz.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.