Nasıl Unity(Oyun motoru) indirebilirim?

Unity5 indirmek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Siteyi(Unity) biraz kurcaladım ama linux link bulamadım.
Terminale ‘sudo apt-get install unity’ yazdım sonra synaptic paket yöneticisine baktım yok. kısacası(“başlık”)

Download linkinden indirebilirsiniz.
İnen dosyanın üzerinde sağ tuş - özellikler - izinler - bu dosyanın bir program olarak çalışmasına izin ver onay kutusunu işaretleyin ve dosyanın üzerinde iki kere tıklayın.

4 Beğeni

Merhaba,

Flatpak isimli paket yöneticisi üzerinden belki kurulum yapabilirsiniz. Eğer Unity, Flatpak deposunda varsa, Flatpak arayüzüyle ya da komut satırından kurulum yapabilirsiniz. Ben aşağıdaki paketi buldum fakat aradığınız program olmayabilir.

“flatpak install com.unity.UnityHub”

Veya “Unity Debian” olarak arama yaparsanız arama sonuçlarında Unity için “.deb” ile biten kurulum paketini bulucaksınız. Bu paketi “dpkg -i paket_ismi.deb” komutuyla kurulum yapabilirsiniz. Kolay gelsin :slight_smile:

2 Beğeni

Merhaba, UNITY3D bu linkte unity oyun motorunun linux için setupu var. Unitynin kendi forumudur. En son forum mesajındaki sürümü yükleyebilirsiniz. Mesajda yüklemeniz gereken bir kütüphane belirtilmiş. Onuda aynı mesajda belirtilen komut ile direkt yükleyebilirsiniz. Forumda linux için en son versiyonu unity 2019.1 dir.

1 Beğeni

Çok teşekkürler kaan beyin yorumunu uyguladım ve şu an programı açabiliyorum.
Mehmet bey ve Metin beye Çok teşekkürler sırayla uygularken sizin yorumunuzu uygulamaya şey olmadı işte anladınız siz çok resmi oldu bu ne dilekçe gibi. Artık çenemi kapatmamı arz eder ve iyigünler dilerim. :smile:

2 Beğeni

Direkt download menüsünden unity hub ile mi yüklediniz linuxa?

Evet. Orda 64 bit unityi indirdim unity hub geldi masaüstüme hubu açıp sürümler kısmındaki add butonuna tıkladım 2019 sürümünü seçtim ve indirdim, lisans kısmında personal indireceğim için biraz zorlandım -nasıl yaptığımı hatırlamıyorum- ama yaptım. 2019 demişken, Mutlu yıllar.

1 Beğeni

Demek unityhub cross-platform yapmışlar. Ekstradan indirmeye gerek kalmamış. İyi olmuş kolaylaşmış.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.