Merhaba,pardus ta yeni sayılırım en yeni sürüm olan xfce kullanıyorum,malum windows kullanırken istediğimiz oyunu kurup oynayabiliyoruz ama linux tabanlı işletim sistemlerin de bu biraz zor,oyun oynayamamak tan doğan boşluğu kapatmak için ne önerirsiniz? Pardus yazılım merkezin deki oyunlar iyi midir?
Merhaba,
Steam,Lutris veya Wine (exe) ile Aslında Oyun Kurmak ve Oynamak Çok Zor Değil Deneyebilirsiniz. Hem Sizin İçinde Bir Tecrübe Olur.
YouTube ve Forum da Kaynaklar Mevcut.
Ben programlama öğreniyorum.
Öncelikle Ramazan Bayramımız mübarek olsun. Konu başlığınızı “Nasıl vakit geçirilir?” diye açtığınız için yazıyorum.
Pardus’un yazılım(bilgisayar programı, uygulama veya paket de deniyor) yükleme merkezlerini iyice karıştırmanızı tavsiye ederim. Merak uyandırıcı içerikler sunan bilgisayar programlarını kurmanızı tavsiye ederim. Merak uyandıran yazılımlar ile vaktin nasıl geçtiğini anlamanız zorlaşabilir. Ek olarak güldürü tiyatrolarını izleyebilirsiniz. E-kitap okuyucu yazılımlar da var, onları da kurarak bilgisayarınızda kitap okuyabilirsiniz.
Eskiden İngilizcemi geliştireyim diye Speechyard, speak24 gibi tam isimlerini hatırlayamadığım internet sitelerine girer ve ülke bayraklarına göre konuşmacı seçer konuşma isteğimi kullanıcı onaylarsa bana site üzerinden bir tane Skype(Microsoft şirketine ait internet tabanlı sesli veya görüntülü internet üzerinden haberleşme programı) bağlantısı paylaşılırdı. O bağlantıyı kopyalayıp Skype’a yapıştırınca çeşitli insanlarla konuşurdum. Konuşma sürecinde birbirimizi Skype’dan bağımsız sohbete devam edelim dersek WhatsApp üzerinden cep telefon numaralarımızla konuşurduk. Benim amacım hoş vakit geçirmek ve dil öğrenmek olduğu için Ukraynalı bir yazılımcı abiyle de konuşmuştum hatta o sıralar galiba Bodrum’a bir konuşmacı olarak geleceğini söylemişti. Kendisine Rusça milli diliniz midir diye sormuştum o da “hayır, Ukraynaca bizim milli dilimizdir!” Demişti. Sonra zaten konuşmadık. Bangledeşli bir abiyle de görüşmüştüm o da farklı bir ülkede yazılım alanında doktora yaptığından bahsetmişti. Bu kişilerin ikisi de benden hızlı konuşuyor ve sorularıma anlık cevaplar veriyorlardı. Bangledeşli abi de bana “kusura bakma, ben İngilizcemi geliştirmek için daha akıcı insan arıyorum” demişti. Fakat sonra herhalde ya iyi niyetli bir insana denk gelmedi ya da samimi olduğum için benimle tekrar görüşmek istemişti. Bir süre daha konuştuk. Sonra zaten Skype’ı sildim. Üniversitede gördüğüm derslerime odaklandım. Bu arada da Gnu/Linux camiasının forumlarını ve başka Türkçe/İngilizce forumları da dolaşıyor ve zaman geçiriyordum. Bence keyifli, yeter ki nasıl zaman geçirmek istediğinize karar verin. Sadece vakit geçsin diye dua edilen boş zaman mı, geleceğinizi etkileyecek boş zaman mı?
Burası bir forum olduğu için hiç bir yargılama gözetmeksizin yazabildiğim için böyle samimi yazabiliyorum. Buradaki geçmişte açılmış konu başlıklarına verilen cevapları okumak da keyifli. Büyüteç simgesine bas ve uç…
Teşekkürler zaman ayırdığınız için.
Selamlar,
Çok kıymetli cevaplar gelmiş. Hepsi birbirinden güzel ve önemli.
Eskiden oyun oynayan birisiydim. En iyi ne yaparsın diye soranlara oyuncuyum derdim. FPS, Role Playing ne varsa oynamışımdır…
Sonradan işim gereği sistem tarafına yaklaştım. Öğrenmeyi yeni şeyler denemeyi seven de birisiyim. Muhtemelen oyunlar zamanımın çoğunu almışlar. Hepsi boşa gitmiş.
Önceleri Findows tarafındayken ve yeni şeyler öğrenmenin keyfine ve zihnen önemmine vardığımda iş işten geçmeden incelemeler, testler derken sistem yönetimi konusunda iyi bir konuma geldim.
Evimde 3 node lu cluster var mesela. Bence kendini biraz teknik havuza bırakmalısın. inan bana zamanın nasıl geçtini anlamazsın.
Şimdi sen yazınca baktım da 18 sene gitmiş habarım yok
Sabır ve Başarı dilerim.
Saygılar,
Murat YANAR
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.