Arkadaşlar Nautilus dosya yöneticisinin temasını değiştirmek mümkünmüş. Sonunda başardım.
1- GTK 4 teması içeren bir gtk3/gtk4 temasını gnome-look sitesinden indiriyoruz.
2-Zip veya tar.gz paketi şeklindeki temamıza sağ tıklayıp, buraya aç diyoruz.
3-Açılan klasörün içindeki gtk 4 klasörünü buluyoruz ve içindekilerin tümünü kopyalıyoruz.
4-Dosya yöneticisinde üst soldaki 3 noktalı sekmeye tıklayıp,‘‘gizli dosyaları göster’’ diyoruz.
5-Sonrasında ~home/config dosyasının içine giriyoruz. GTK-4 yazan bir klasör olacak içinde. Gtk-4 ün de içine girip , kopyaladığımız bütün içeriği buraya yapıştırıyoruz.
6-Sonra tekrar ev klasörüne tıkladığımızda pencere teması ve başlık düğmeleri değişiyor.
Mesela ben Mac os Tahoe temasını böyle kurdum ve sonuç aşağıdaki gibi oldu. Selamlar ve saygılar.
İnsan kurcalayınca bişiler yapıyor . Bende oyun yapıyorum
sıfır kod bilgim ile bir oyun yaptım yapay zeka yardımı ile . yapay zekaya laf anlatmak acayip zor . kod yazmaktan daha zor sanki
. İnşâallâh biterse tam anlamı ile. Pardus sisteme kurulacak şekile gelirse yayınlarım . Çocukların hatta herkesin oynayabileceği bir oyun oldu .
Emeğinize sağlık bende pardus 25 gnome betayı win11 benzetmek istiyorum tabiki tema yükleyerek nasıl yapıldığına dair bir kaynak varmıdır teşekkürler
Gtk3 olmaması lazım. Gtk 3 yeterli olmuyor. Gtk4 bir win11 teması olması lazım. Temamızı indiriyoruz.
1- İndirdiğimiz dosyaya sağ tıklayıp, “buraya aç” diyoruz.
2-Açılan dosyanın içine bakıp içinde ayrıca başka temalar var mı emin oluyoruz. Mesela Tahoe temasinin içinde tahoe dark ve tahoe light mevcut. İçinde başka tema yoksa bu klasörü kopyalıyoruz. Başka tema varsa klasörün içindeki tema dosyalarını kopyalıyoruz.
3-Dosya yöneticisinden " gizli dosyaları göster " diyoruz. Themes klasorünün içine bu dosyaları atıyoruz.
4- Hangi temayı seçeceksek, onun klasöründeki gtk4 klasorunü buluyoruz. Bunun içeriğini komple kopyalıyoruz. Sonra ~başlangıç(veya ev)/config dizini içindeki gtk4 klasörüne bu içeriği yapıştırıyoruz.
5-İnce ayarlara girip istediğimiz temayı seçiyoruz.
Tabi gnome shell extensions sitesine girip, “user themes” i de aktif etmemiz lazım.