Neden Kamuda Yagınlaşmada pardus

Arkadaşlar okuların bir kısmın da aklı tahtalar da windows bazıların da pardus var onu geçdim AFAD sağlık bakanlığının bağlı bazı kamu hasteneli ve milli savunma bakanlığının bazı birimleri harıcınede kamuda çok yaygın değili sebebi nedir bilen var mı e beyan name ve e imza pırogramları ve uyap dışın da kamusal bir uyugulama yok malesef eksiklerimiz çok sürücü deste çok fazla yok güvenlik destegi süresi kıstılı bunların çözümleri buluna bilecekmi sizce en önemli windows gibi kamuda yaygınlaş bilecek mi ben bunu merak akis gibi pırogramlar ark signer gibi mevcut ediyorum bilen birleri varsa cevaplarsa sevinirim

Bu konu ile ilgili şunu söyleyebiliriz ki, bu işi yapacak olan pardus değil. Kamu kurumlarının kendileri. Kamu kurumları kullandıkları malzeme ve ekipmalar konusunda hizmet aldıkları kurum ve kuruşlardan mutlaka pardus desteği istemelidir. Hizmet sağlayıcılar nasıl microsoft için yazılım üretiyorsalar pardus için de üretebilirler. Bu iş okadar da zor değil. Burada önemli olan yerleşmiş kalıp düşünce tarzını aşmak. Ben çalıştığım kurumda bilgisayarlara öğrencilerimin yaralanabilmesi için Pardus xfce 23 kurdum. Öğrencilerimiz hem beğeniyor hem isdedikleri gibi kullanabiliyorlar.

bilgilendirme için teşkkürler ama bunu ben de biliyorum keşke e devlet de dahil olsa

arkadaşlar Millî Eğitim Bakanlığı bazı akılı tahtalar da Windows bazıların da Pardus kullanıyor ben bu konuda canlı şahidim adalet bakanlığımız dada durum aynı bazı adiliyeler de pardus bazıların da Windows var aydın beyin dikkat çekdiği gibi Windows 10 destegi 2025 de sonra eriyor Pardus geliştiren arkadaşlar dan burada olanlar da vardır Pardus a bize özel içerikler eklenirse yaygınlaşması daha kolay ve hızlı olur diye düşünüyorum Pardus varken ben neden e devlet web üzerin den girim ki bu Pardus biri uyuglama haline gele bilir hata destek süreli daha uzatıla bilir engerek gibi pardus kardeşi diyebilecemiz sistemler mevcut güvenlik için ama yetmiyor bence durum özetle şu yaygın allaşması için bize özgü özelikler içerikler eklenmeli durum bu uyap e beyanname olması güzel ama daha da geliştirilmeli hatta kamuda alımlar da ön şarta haline gelmeli pardus kurulu bilgisayar alınıca pardus uyumun olmasının istenmesi ön şart olmalı bence ben şunu da gördüm milli savunma bakanlığımızın asker alma daire başkanlığın da kullanıldığın gördüm

Çağrı bey,

Ben konuyla çok ilgilenmiyorum. Yalnız daha önceki iletilerinizi de okudum. İletilerinizde gözüme çok fazla yanlış çarptı. Sizden naçizane rica etsek, imlamıza biraz dikkat etseniz olmaz mı? Ne nokta var, ne virgül var, arabayla giderken bile tabela görünce bir duraksar insan. Hangi çağdayız artık, okumak yazmak bu kadar zor olmamalı. Türkçe, anadilimiz. Bir insan anadilini düzgün okuyup yazabilmeli. Acele etmeden tane tane dikkatle yazmanızı rica ediyoruz. Sayfa bir yere kaçmıyor.

2 Beğeni

iyi de beyefendi bizim konuştuğumuz konu ile bunu alakası nedir bizim konuştuğumuz ayrı sizin bahsettiğiniz Ayrı bizi kamuda Pardus neden yaygınlaşmadı diye sormuşuz siz imla hatasın dan bahsediyorsunuz daha dikkatli olurum tabi de ama bizim bahsettiğimiz konu farklı biri fikriniz varsa kamuda neden yaygınlaşmadığına dair dinlemek isterim .

Kamuda çalışan memurlar olsun, diğer çalışanlar olsun, bir sorunla karşılaşmadan direk iş yapmak istiyor. Windows’a alışmışlar. E böyle olunca Pardus gözlerini korkutuyor. Sorun çıkarsa kim çözecek? Bildiği yoldan gitmek dururken bilmediği bir sisteme bulaşmak istemiyorlar. Halbuki bir kullansalar çok rahat ederler.

1 Beğeni

Bazı editör programları,tüm imla hatalarını düzeltebiliyor…

1 Beğeni

Pardus’un kamuda yaygınlaşmamasının temel sebebi kurumlarda çalışanların alışkanlıkları ve bunun sonucunda Pardus’a geçişte ellerindeki programların çalışmaması korkusu çünkü ellerindeki programlar Windows ta ÇALIŞAN PROGRAMLAR onun yerine pardus uyumlu program almak yerine eskiye devam diyorlar MEB’in eskiden Pardus meb.sitesi vardı kapandı.Akıllı tahtalarla gelen pardus 'U KALDIRIP VİNDOWS KURANLAR BİLE var.BUNU TEK KURTULUŞ YOLU bakanlık tan kurumun kullandığı programları pardus deposuna eklenmesidir.

1 Beğeni

İmla ve noktalamaya dikkat etmeyince, cümle nerede başlıyor, nerede bitiyor, hangi kısım hangi kısma bağlı, sonraki öncekinin devamı mı yoksa ayrı bir cümle mi, hiçbiri anlaşılmıyor. Bu şekilde yazılmış bir yazıyı doğru anlayabilmek için birkaç kez okumamız gerekiyor.

Haliyle derdinizin ne olduğunu doğru anlayabilmemiz için imla ve noktalamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Konuyla alakası bu. Önemli de bir husus.

Ha, ben yazıyorum, karşı taraf da anlasın diye düşünebilirsiniz. Bu da “Ben araç kullanmayı biliyorum.” deyip, trafik ışıklarına dikkat etmeden kırmızı ışıkta geçerek araç sürüp, “Karşı taraf dikkat etsin, ben aracı doğru kullanıyorum işte.” demeye benzer.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.