Burada güzelce sebebi açıklanmış. KDE taleplerinden bunaldım doğrusu. GNOME gayet güzel bence.
O değil de adam kuyuya taşı attı ve gitti iyi mi?
“Ulan Mülayim, yine yedirdin bize meselayı.” Bombacı Mülayim filminden.
Pardus ismini ‘kötü’ diye karalamaya mı çalışıyorlar, bilinçli mi yapıyorlaar analmıyorum ki. Birkaç yerde daha görüyorum millet “neden kötü” diye birbirine soruyor. Sorsan hiçbiri de kurup kullanmamıştır ezbere konuşuyorlar.
15 yıllık yazılımcıyım böyle hatalı doğum pardon kod hatası görmedim. (bence)?
Resmi KDE yok ama KDE yüklersen gayet stabil çalışıyor? Sorun nedir? Ben 6-7 yıldır Linux kullanıyorum ve Debian sevmezdim, ve Debian temelli olanları. Sonradan sağlamlığını görünce beğeniyorsun. Sende bence “shiny new stuff” sendromu var.
Pardusun geliştirilmesinde emekler zaten 5’e (xfce, gnome, arm, etap ve sunucu) bölünmüş durumda. Bu bölünmenin daha artması pardusun gelişimini olumsuz etkiler. Emeklerin sürümleri daha iyiye ulaştırabilmek için kullanılması doğru olacaktır. İsteyen başka sürümleri kendi bilgisayarında kurup kullanmasında bir engel yok.
Bunun yanı sıra; GNOME çox kullanışlı bir arayüz. Uzun vakit kullandım, sıkılınca ve biraz da ilk Linux anılarımı yaşamak için XFCE’ye geçtim.
Bir vakit Debian’da KDE’de kullandım. Doğrusu ben alışamadım ona, GNOME daha pratik geliyordu.
O değilde “bir deli kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış” atasözü burada gerçek oldu. Herif sözü attı kaçtı.
Vallahi üstad şimdi pardusun ne kadar iyi dağıtım olduğunu yazarak vatandaşı sanki ikna etmek zorundayız. İster kullan ister kullanma ben memnumum benim işim görülüyor. Bu kadar basit
Prestiji kötülemek için bilinçli yapıyorlar gibime geliyor. Pardus zaten bu aralar revaçtan düştü, yeniden gündem olmalı ama bunlar sürekli kötüleyip duruyor. Arkadaşlardan ricam lütfen Pardus’u sıkça dillendirin, sosyal medyada paylaşın. Nsosyal’de Pardus paylaşıyordum, bir arkadaşımız merak edip kurdu ve denedi. Daha sonra memnun kaldığını hesabından paylaşarak duyurdu. Gönderisi:
https://sosyal.teknofest.app/@gkaan_60/115209797734025955
İlk kullandığımda bu nerden çıktı hayatta kullanamam dedim ama kullandıkça alıştım sevdim arada sırada aksaklıklar oluyor ama kusursuz yazılım yoktur diye düşünüyorum
Pardus kullanmıyorsanız burada ne işiniz var?Pardus vindovsdaki programlarınızın çalışacağı yer değildir.Pardusda ihtiyaç duyulan programları istemek başka bir şey pardus devlet dairesinde kullanılmıyor diye karalamak ayrı bir şeydir.Evet yıllardır linux kullanıyorum.İhtiyacım olan programların pardus uyumlusunu kuruyorum.
Ben özellikle Windows’dan Pardus’a geçen tanıdıklarımdan o konu başlığını duyuyorum:
- Windows sevmek kötü değildir.
- Linux sevmek kötü değildir.
Ancak:
- “apt çok sorunlu hyperland bile yok” demek pardus’un değil debian ve türevi dağıtımlar için bir sorundur. Bir parantez içine hepsini dahil ettiğinizi yazmak zor değil. Hyperland’ı başka bir şekilde yükleyebilirsiniz.
- KDE’ye hadi neyse bir şey demiyorum ancak kde yüklemeniz durumunda ortaya çıkacak sorun ya sıfır ya da çok minimaldir. Gnome’den nefret edebilirsiniz ama tübitak “kimse gnome sevmez gnome sürümü çıkarmalayalım” diyemez.
- Şu an çok eski tahtalar dışında çoğu tahta pardus, büyük kurumlarında çok büyük olmadığı söylenemez ama kimse -hele büyük kurumlar, “hemen kullandıklarımızı silelim, pardus’a geçelim” diyemez
- Buna bir şey yazmak bile istemiyorum
Zaten geçişler göç takvimi çerçevesinde aşamalı olarak yapılır önce çok önemli olmayan bilgisayarlar geçer sonra diğerleri geçer 10 YIL ÖNCE GEÇEN ÜNİVERSİTELER var.
ilk yüklediğimde banada cok soguk geldi. Ama şimdi cok severek kullanıyorum.
Nsosyal paylaşımındaki olayın resmen aynısı bende de oldu. Pardus ile ilgili benzer önyargılar yıllar önce bende de vardı. Windows’u chkdsk yapacağım diye bozduktan sonra ne yapacağımı düşünürken nasıl olduğunu bilmediğim şekilde aklıma Pardus kurma fikri geldi. Pardus’u kurduktan sonra aklımdaki tüm önyargılar yok oldu gitti. 2 yıl oluyor Pardus’u kullanalı. Hiç yabancılık çekmedim, sanki Windows kullanıyormuşum gibi.
Neyse, “İlla Pardus kullanacaksın!” deyip kimsenin kafasına silah dayamıyoruz. İsteyen istediği dağıtımı kullansın. Bu saçma söylemler yıllardır beri var. Debian çakmasıymış. Bu mantıkla Linux Mint, Ubuntu çakması oluyor o zaman. Bu saçma sözleri söyleyenlerin Linux camiası hakkında zerre bilgisi olmadığından eminim.
kubuntuda hata almayı nasıl başardınız? endavourda bu kadar sorun yaşamadım.
zaten kendi fikirlerimi söylüyorum okuma yazmanız varsa ‘Bence’ dediğimi görebilirsiniz.
ikisi arasında büyük fark var, debian tabanlı yapılmayabilirdi debian’ın kostümlü hali zaten.
genel kullanıcıyı kasdetmiyorum zaten, pardus genel kullanıcı için çok güzel bu benim şahsi düşüncem ne kadar sinirlendiniz bilmiyorum fakat 4 kez ayrı ayrı eleştirmenize gerek yoktu.