Neden Pardus Kullanmalıyım?

Neden Diğer GNU/Linux Distroları değilde Pardus?

1 Beğeni

Milli bir değer olduğu için.
Siz kullandıkça değerleneceği için.

6 Beğeni

Pardus ekibinin özgürlük anlayışını Debian’a benzetiyorum. Diğer birçok dağıtım donanım desteğini artırmak için özgür olmayan yazılımları önyüklü dağıtabiliyor. Debian ise net ve sert bir tavırla sadece özgür yazılımları önyüklü dağıtıp, özgür olmayanları da ayrı bir paket deposuyla sunuyor. Yükleyip yüklememeyi, donanım sürücüsü bile olsa kullanıcıya bırakıyor.
Pardus ekibinin forumda geçmiş yıllarda yazdığı şeyler Debian’ı andırıyor. Örneğin, kurumsal işlerde çok sık kullanılan e-imza yazılımlarının eklenmesi çok talep edildi bu forumda. Pardus ekibiyse net bir şekilde açıklayarak, özgür olmadığı için dağıtıma eklemedi.
Yani, ana sayfada da kocaman yazdığı gibi Özgürlük için Pardus

3 Beğeni

ozaman debian kullanalım?

1 Beğeni
4 Beğeni

Katılmadan edemeyeceğim.


Tabi ki de siz başka bir şey kullanmak isteyebilirsiniz. Sizin kararınız. Burada "İllede Pardus kullanacaksın!" diyen yok. Sonuçta bazen herkes aynı fikirde olmayabilir.

1 Beğeni

Birşey sormak istiyorum peki pardusun neresi yerli?

Sorma amaciniz elestiri ise tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok. Varolan sistemi yerellestirmek daha akıllıca. Kaynak kodlarinin kontrolunuzde olmasi, sunucularının kontrolunuzde olması, sistemi kurumsal ihtiyaclars gore ozellestirme ozgurlugunuzun olmasi vb.

Iste bunlar yerli…

3 Beğeni

Çünkü forum kısmından hemen yardım alabiliyorsun ve bu yeni başlayanların Linux’a geçmesi için Pardus’u ideal kılıyor ve böylece ülkemizde yazılıma ilgi artıyor.

1 Beğeni

Değişiklik yapmadıysan boşta iken free -h komutu çıktısını paylaşabilir misin?
pardus debiana göre neden daha çok ram harcıyor?
Tasarruf güvenlik için linuxa geçmek iyi güzel ama bu halkın elindeki bilgisayarları çöp attırınca tasaruf için geçmenin anlamı kalmıyor.

1 Beğeni

Devletimiz Windows gibi yazılımlara oldukça yüklü miktarlarda para vermektedir. Harcanan bu parayla işletim sistemi yapmak ise en akıllıcasıdır. Sadece bu bile paramızın ülke içerisinde kalmasına bir destektir

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.