Modern, estetik ve yüksek hassasiyetli hesaplamalar için tasarlanmış, Python ve PyQt5 tabanlı bir masaüstü hesap makinesi uygulaması.
Öne Çıkan Özellikler
Yüksek Hassasiyetli Hesaplama: Standart hesap makinelerinin aksine, Decimal modülü sayesinde 15 ile 69 basamak arasında değişen aşırı yüksek hassasiyetle işlem yapabilme.
Gelişmiş Karekök Desteği: İç içe geçmiş karekök ifadelerini ve parantezli karmaşık matematiksel yapıları doğru bir şekilde analiz edip çözebilen özel işlem motoru.
Dinamik Neon Temalar: * Karanlık ve Aydınlık Mod: Göz yormayan karanlık mod veya temiz bir görünüm sunan aydınlık mod seçeneği.
Renk Döngüsü: Renkleri Özelleştir seçeneği ile kullanıcı zevkine göre ayarlanabilir renk seçimi
Akıllı İşlem Geçmişi: * Yapılan tüm işlemler yerel olarak kaydedilir.
Geçmiş penceresinden eski işlemlere veya sonuçlara tek tıkla geri dönülebilir.
İşlem geçmişini .txt dosyası olarak dışa aktarma imkanı.
Klavye Desteği: Tam klavye entegrasyonu ile hızlı kullanım (Sayılar, Operatörler, Enter, Backspace, Esc).
anlamadım ne demek istediğinizi. Attığınız resim eski uygulamaya ait . Yeni uygulamadaki düzen değişti .
Bir tahminim var ama . Verdiğim Linkteki deb paketini yeniledim ama neon-calc.py dosyasını unuttum eski Uygulamaya ait . Şimdi kontrol edince gördüm . neon-calc.py dosyasından çalıştırdıysan eski uygulama açılmış olabilir . Acemilik işte . Düzelttim şimdi . Tekrar indirip deneyebilirsin .
Güzel bir çalışma. Ama bu resimlerde gördüğün üzere hesap makinesi penceresi çok küçük görünüyor, bunun nedeni benim 125% ölçeğini kullanmam. Sen bunu muhtemelen 100% ölçeği ile dizayn ettin ama herkesin ölçeği aynı olmaya bilir. Ama merak etme benim yazdığım uygulamalar da aynı sorunu yaşıyor. Gnome ortamına uygulama yazmak sandığın kadar kolay değil.
Sana tavsiyem: gi kütüphanesini kullanman. Bu kütüphane Gnome ile tam uyumlu bir grafik arayüz kütüphanesi hatta Pardus geliştiricileri de bunu kullanıyor.
%125 alınca bendede aynı oldu Yapay zeka bir öneri verdi ama bakalım boş zamanda çalışacağım inşâallâh . Bana iş çıktı. Buda bana tecrube oldu . Gerçekten geri bildirim önemli . Ben ekranı %100 ölçekte kullanıyorum .
Sorunu düzeltmene sevindim. Ama eğer iyi bir yazılımcı olmak istiyorsan asıl işi yapay zekaya yaptırma. Yapay zeka sana yardım edebilir, sana fikir verebilir ve hepsi bu. Yazılım problem çözmek demektir. Bu yüzden bütün işi yapay zekaya yaptırmamaya ve asıl işi kendin yapmaya özen göster
Uygulamanın kodlarını inceledim ve bazı geliştirmeler yaptım. Senin verdiğin kodları da kullanarak ölçeklendirme sorununu da çözdüm. Github da sana Pull request attım kabul edersen değişiklikler github sayfana yansır.
sana verdiğim ile aynı bu . Fork yaptığın kodlarda da ekrana sığmıyor bende %150 ve %175 de .
Verdiğim linkte zaten çözümü buldum paylaştım bende %150 ve %175 uygulama ekrana sığmıyor sadece . Senin verdiğin koddada aynı . değişiklik olarak Hakkında , Rasgele sayı var . Hakkında kısımında Baş geliştirici ve Yapımcı yazan değişiklikleri gördüm .
Ben sorunu çözüp yeni özellikler eklemiştim ama bir yanlışlık oldu, senin ismin yerine bir karışıklık yapıp başka isim yazdım sanırım neyse bu sorunları yarın hallederiz ve ayrıca hakkında sayfası pek güzel olmadı bence de onu da yarın hallederiz.
if __name__ == "__main__": Satırındaki değişikliği de Neon Hesap Makinesi - NikBulamadim tarafından #6 linte verdim size . Nasıl oluyor düzelttin bunu anlamadım .
bu sizin forkladığınız son satır .
Başta senin verdiğin kodları uygulamaya ekleyecek idim ama kodu bir okuyayım dedim ve ne tarz şeyler ekleyebilirim diye düşündüm sonra bunlar aklıma geldi. Buglar ile o kadar uğraştım ki bazı detaylara önem veremedim, kusura bakma. Ayrıca kullanıcı profillerinin karıştırdığım için yanlış isim yazmışım. Neyse sonuç itibariyle başarısız, ama faydalı bir deneme oldu. Kodlar ufak değişiklikler yapılarak düzeltilebilir.
Evet haklısın, ama uygulamayı beta aşamasında hem yayınlayıp hemde test etmek daha doğru olur. Çünkü senin göremediğin hataları başkaları görebilir. Hatasız kul olmadığı gibi hatasız yazılım da olmaz. Ve bu hataları görebilme nin en iyi yolu kullanıcı geri bildirimleri dir. Yaptığım değişiklikleri beğendiysen bu hataları çözüp geliştirebiliriz.
Benim uygulamanın üzerine Hakkında ve Rasgele Sayı yazan ekrana şey eklemiş . Hakkında kısımına Başgeliştirici diye sizi yazmış . O benim yazdığım uygulamayı alıp üzerine bunu eklemiş sadece . Bende anlamış değilim . Bu hoşuma gitmedi .
Böyle şeyler izinsiz yapılmaması lazım . Hoş değil isimlerin böyle dağıtılması izinsiz . Sıkıntı işler böyle şeyler . Sizide zan altına bırakan şey .
Size pull request atıyorum bu nedemek anlamadım . Ne oluyo bu olunca .
Benim uygulamada şuan sorun yok . En stabil ve test edilmiş hali yüklü Githupda . Sonrada %125 ölçüde çalışması için vatandaşa öneride bulundum .