Next sosyal uygulaması

3 Beğeni

Daha önce çok kez denendi ama olmadı. Kusura bakmasın kimse ama ben realist yaklaşıyorum duruma. Çok geç kalındı böyle şeyler için. Ayrıca önemli olan da global da uygulama ne kadar kullanılacak.

Bi ara üye olmuştum ama üyeliğim hala aktifleştirilmedi. Sınırlı sayıda kullanıcı kabul ediyorlar sanırım.

Yeni sosyal medya uygulamalarının tutunmak için merkez dışı protokol bazlı (ATProto kullanan Bluesky veya ActivityPub kullanan Mastodon/Threads gibi) olması gerekiyor.

Bahsi geçen uygulama ActivityPub protokolünü kullanıyor, bu tarz platformların Türkiye’de de yaygınlaşmasını mutlulukla karşılıyorum. Eğer buraya kayıt yapamıyorsanız ama buradaki hesapları takip etmek istiyorsanız, başka bir mastodon instance üzerinden de hesap açıp etkileşime geçebiliyor, beğeniler yorumlar ve mesajlarınız senkronize olabiliyor.

ActivityPub kullanan başka platformların bir listesini ve kullanıcı istatistiklerini görmek isterseniz buraya bakabilirsiniz, kullanıcı sayısı azımsanacak düzeyde değil: https://fedidb.com/stats