Not Defteri LeafPad Kullanımı Hk

Merhaba,
Windowsta not defteri gibi oldukça basit bir yazılım aradım. Gnome üzerindeki hali hazırda gelen Metin Editörü güzel ancak her açtığında daha önce açtığım notları açtığı için memnun olmadım ve bu özelliğini kapatamadım.
LeafPad (L3af) i buldum ancak bu uygulama ile kaydettiğim notları .txt formatında kaydetmiyor hatta hiçbir dosya uzantısı yazmıyor. Bu da windows işletim sistemi kullanan bir kişiye gönderdiğimde direkt tıklayarak açamıyor.
Bu konuda öneriniz var mı?

1. Basit not defteri öneriniz olur mu?
  2. Oluşturulan dosyalara dosya tipini gösterir uzantı neden yazmıyor?

Gnome’da bulunan uygulamadaki Menü - Tercihler - Oturumu Kurtar seçeneğini kapatabilirsiniz.

2 Beğeni

Merhaba Not uygulaması arayışınız için size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. Simplenote, Obsidian ve Joplin, not alma konusunda popüler ve işlevsel seçenekler arasında yer almaktadır.

1. Simplenote

Basit ve kullanımı kolay arayüzüyle öne çıkan Simplenote, hızlı notlar almak ve bunları senkronize etmek için idealdir. Sade yapısı sayesinde dikkat dağıtmadan notlarınıza daha iyi odaklanmanızı sağlar.

1. Obsidian

Daha gelişmiş özellikler sunan Obsidian, notlarınızı birbirine bağlayarak bir bilgi ağı oluşturmanıza olanak tanır. Markdown desteği sayesinde notlarınızı biçimlendirebilir ve özelleştirebilirsiniz.

1. Joplin

Açık kaynaklı ve ücretsiz bir seçenek olan Joplin, farklı platformlarda çalışabilir ve notlarınızı şifreleyerek güvenliğinizi artırır. Geniş eklenti desteği sayesinde not akışınızı genişletebilirsiniz.

Şu anda Simplenote kullanıcısı olarak memnuniyetimi belirtmek isterim. Ancak, ihtiyaçlarınız ve beklentileriniz farklılık gösterebilir. Bu nedenle, her üç uygulamayı da inceleyerek size en uygun olanı seçmenizi öneririm. Umarım bu bilgiler not alma uygulaması seçiminizde size yardımcı olur.

1 Beğeni

GEdit, kaydederken uzantıyı elle girmeniz şartıyla windows uyumlu txt dosyaları oluşturabiliyor.

Bunun için belgeyi tam kaydederken gelen pencerede;

1-Uzantıyı elle girin.
2-Pencerenin aşağısındaki “satır kodlaması” seçeneğini windows olarak değiştirin ve KAYDET deyin.

1 Beğeni

Destek ve önerileriniz için teşekkür ederim.
@kaan
@timurmurat
@shampuan

Teşekkür ederim, tercihlerde bu konuyu çözen bir ayar olduğunu farketmemişim.

1 Beğeni