NTFS'den Klasör Silemiyorum: Dizin Boş Değil

Pardus 21 XFCE kullanıyorum. Sistem bölüntülenmiş bir HDD’de kurulu. Ayrı bir NTFS bölümü var. Bu bölümden herhangi bir dosya; resim, metin, ses dosyası silebiliyorum. Ancak klasör silemiyorum.

Ekran görüntüsü_2022-11-28_16-18-29

Ekran görüntüsü_2022-11-28_16-18-39

Önceden başka bazı dosya yöneticileri de kullandım. Örneğin PCManFM’de de NTFS için çöp’ün kullanılamayacağını, bunun yerine dosyanın temelli silineceğini söyleyip kabul ediyor musun, diye soruyordu. Ancak bu defa olmuyor. Eğer klasörün içine girer, silinecek dosyaları seçersem, öyle siliniyor. Daha sonra da ana dizine çıkıp az evvel silemediğim klasörü silebiliyorum.

Sorun budur, ne yapmalıyım? Bu bir bug mudur? Teşekkürler.

NOT: Sanırım ilk kurulumdan beri bu sorun var. Sormak yeni kısmet oldu.
NOT-2: Dosya yöneticisinin sol panelinde iki adet WD DEPO isimli partisyon görüyorsunuz. Onlar iki farklı yerdir; isim benzerliği. Yani bir diski iki tane göstermiyor, bu bir arıza değil.

1 Beğeni

terminal kısmında commut olarak silmeyi denediniz mi ?

rm -r klasör_adı şeklinde root olarak denederseniz silecektir

terminali açıp sudo thunar komutu ile dosya yöneticisini açıp öyle deneyin hocam

Teşekkür ederim, lakin bu benim için tam çözüm değil. Thunar’ı yetkili açmamı, böylelikle denetimden kurtulmamı öneriyorsunuz. Bense silmem gereken birçok çöp dosya ve klasörü hızlı hızlı silmek ve düzenleme yapabilmek istiyorum.

Kalıcı bir çözüm bilen varsa lütfen yardımı olun.

NOT: Bu arada geçici bir çözüm ürettim. Thunar ayarlarına gidip sağtık menüsüne “sil” komutunu ekledim. Böylelikle geridönüşüm kutusuna gitmeye zorlamadan sorunsuz silebiliyorum. Ancak dosya yöneticisinin NTFS alanlarında yaptığı bu engellemeyi kaldırmam(ız da) gerekiyor.

sanırım daha önceden windows ile oluşturduğunuz klasörler bunlar ben de çift işletim sistemi kullanırken böyle sorun oluyordu çözümü şöyle yapıyordum biyerden okumuştum shift tuşuna basılı yeniden başlatıyorum sonrasında ise windows açılıyor sonra kapatıp debian geçiyorum klasör dosya okuma yazam sıkıntı olmuyor silebliyrsun çok tuhaf bir sorun o diskte sizin normal kullanıcı hesabınıza yetki vermeniz gerek okuma yazma değiştirme yetkisi tam değil galiba

Evet partisyon daha önce windows denetimi altındaydı. Sonradan windowslu partisyonu silip lubuntu kurdum. 2 yıl kadar lubuntu kullandıktan sonra pardus kurdum. Lubuntu’da bir sorun olmamıştı ama pardusta çıktı bu sorun ortaya. Çalışmalarımı yavaşlatıyor.

Merhaba

Soru bayağı eski ama yabancı kaynaklardan araştırdığım kadarıyla bu durum eski işletim sistemlerinden kalan hatalı dosya izinleri sebebiyle oluyor bu durumu düzeltmek için en doğru yol, windows ile sistemi başlatarak chkdsk yapmak.

2 Beğeni