Nvidia 9500GT kurulum sorunu

Merhaba. Pentium 4 işlemci, 3gb ddr2 ram, Nvidia 9500GT ekran kartına sahip eski bilgisayarımı değerlendirmek adına Linux Distro arayışına girdim. Ubuntu, Linux Mint ve Sparkylinux kurmayı denedim, ilk ikisinde kurulum ekranının başındaki donma sebebiyle başaramadım. Sparkylinuxta ise kurulumu başardım ama ekran kartını çalışır hale getiremedim. Son olarak kendi ülkemden ve anadilimden daha rahat yardım alabileceğimi düşünerek Pardus 19’u kurdum. Fakat hepsi Debian tabanlı olduğu için Pardus’ta da aynı ekran kartı sıkıntısını yaşadım. Bütün güncel paketleri yükledim. Yeniden başlattığımda grub sonrası ekran dondu. Bu sefer nomodeset ile başlattım. Nvidia-detect i kurdum. Komutu girdiğimde şöyle bir çıktı aldım:

oyg@oyg:~$ nvidia-detect
Detected NVIDIA GPUs:
02:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation G96 [GeForce 9500 GT] [10de:0640] (rev a1)

Checking card:  NVIDIA Corporation G96 [GeForce 9500 GT] (rev a1)
Your card is only supported up to the 340 legacy drivers series.
It is recommended to install the
    nvidia-legacy-340xx-driver
package.

Bunun üzerine
sudo apt-get install nvidia-legacy-340xx-driver nvidia-settings
komutuyla driverları yükledim. İki kere çakışmayla ilgili uyarı aldım fakat bunun reboot sonrası düzeleceğini söylediği için önemsemedim. Bilgisayarı yeniden başlattığımda donma olmadan açıldı. Fakat ağır çalıştığından ve çözünürlük düşük olduğundan şüphelendim nvidia-settings i kontrol ettim. Aldığım çıktı şu şekilde:

oyg@oyg:~$ nvidia-settings

ERROR: NVIDIA driver is not loaded


ERROR: Unable to load info from any available system

Pardus kullanmayı gerçekten çok istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Komut bilgim yok denecek kadar az ama istediğiniz bir çıktı varsa komutu da söylerseniz, bilgi verebilirim. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.