Driver kurarken özel bir sürüm seçiyorum ve manuel olarak kuruyorum. Sistemimin kabul ettiği son uygun sürümü tek tek deneyerek buldum. Ama işletim sistemi güncellemeleri arasına yeni nvidia driver güncellemeleri de geliyor. Eğer sistemi güncellersem(ki güncellemek istiyorum, bazen google chrome güvenlik güncellemesi gibi önemli güncellemeler de geliyor) ekran kartım bozuluyor.
Ben sistemin ekran kartını takip etmesi için, farkında olmadan bir ayar mı yaptım?
Bu güncellemeleri hariç bırakmak için bir çözüm var mı bildiğiniz?
Selamün Aleyküm
Sürücüyü paket yöneticisinde mi yoksa Nvidia’nın sitesinden indirip mi kuruyorsunuz?
Eğer paket yöneticisinden kuruyorsanız apt-mark hold PAKET_ADI şeklinde paketi kilitleyebilirsiniz. Güncellemeler sırasında kilitlediğiniz paket güncellenmeyecektir.
2 eylülde nvidia bir sürüm daha yayınlamış. 580’nin yeni alt sürümü.
Bu yeni sürüm pardus nvidia installer içinde görünüyor, denedim, kurulmadı ama indirdim, manuel kuruldu ve son sürüm olduğu için şimdi işletim sistemi güncellemeleri gelse bile sıkıntı olmayacak.
İlerde bu sürümde kalmam gerekirse o zaman tekrar bakarım bu duruma.
Aslında tüm yöntemleri kullandım hocam. Yani ortalık karıştı. Ama son 1 yıldır hazırladığım bash scripti kullanarak .run dosyalarını kolayca kurabiliyorum.
Dediğiniz yöntemi dün buldum ve çalıştırdım. Ama emin olamadığım için güncellemeleri yüklemedim, buradan cevap bekledim.
Şimdi güncellemeleri tekrar denetleyip kurdum, pcyi yeniden başlatınca ekran kartı gitti.
Pardus Nvidia Installer içinden nvidia deposunu şimdi kapattım ve açık kaynaklı driver yüklü görünüyor. (çünkü diğerleri bozuldu)
Şimdi yeniden eskiye tüm sürümleri manuel deneyeceğim, stabil çalışan en yüksek sürümü sabitlemek için neler yapabilirim ona bakacağım.