Nvidia ekran kartı sürücüsü yükleyici ihtiyacı var

Değerli dostlar S.a yeni laptop aldığımdan beri maalesef pardusta sorunlar yaşamaktayım pardus21 donanımları tanımıyordu. pardus23 sorunsuz kuruldu ancak HDMİ bağlantıda ekranda sadece siyah ekran ve imleç görebildim. forumda yer alan bir konu başlığında bahsi geçen otomatik Nvidia sürücü yükleyici ile kapalı kaynak sürücüyü yükleyebildim, HDMİ ekrana görüntü de aktarabildim ancak bu seferde ses aktarımı yapamadım. Otomatik Nvidia yükleyici sürücü ile birlikte beraberinde kde masaüstü ortamı da kuruyor bozulan simgeler v.s can sıkıcı oluyor.

Pardus ekibi pardus uygulamaları geliştiriyor ve çok başarılı uygulamalar geliştirici ekipten Nvidia sürücüsünü sorunsuz yükleyebilecek bir uygulama geliştirmelerini rica ediyorum.

Nvidia sürücüsünün sorunsuz çalıştığı diğer dağıtımları bir türlü sevemiyorum. Pardus genel olarak birçok dağıtımdan çok çok iyi inşallah istediğim uygulama da geliştirilir. Geçici bir süreliğine başka bir distroya geçiş yapacağım takipteyim.

Aleykümselam
Hocam discord grubunda test olarak ekip tarafından bir uygulama geliştiriliyor. Onu kullanabilirsiniz.

kastınız benim denediğimse normalde kde yüklememesi lazım ama bi hata yapmışımdır.

kendiniz yüklemek istersiniz

sudo apt update && sudo apt upgrade -y
sudo apt purge nvidia* -y
sudo apt install dirmngr ca-certificates software-properties-common apt-transport-https dkms curl unzip -y

curl -fSsL https://developer.download.nvidia.com/compute/cuda/repos/debian12/x86_64/3bf863cc.pub | sudo gpg --dearmor | sudo tee /usr/share/keyrings/nvidia-drivers.gpg > /dev/null 2>&1
echo 'deb [signed-by=/usr/share/keyrings/nvidia-drivers.gpg] https://developer.download.nvidia.com/compute/cuda/repos/debian12/x86_64/ /' | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/nvidia-drivers.list

sudo add-apt-repository contrib
sudo apt update

ile resmi nvidia depolarını Pardusa ekleyebilirsiniz. isterseniz depo olmadan Pardusun kendi paketleri ile güncel olmayan verisiyonları da kullanabilirsiniz

sonrasında aşağıdan ihtiyacınıza göre sürücüyü yükleyebilirisiniz inşAllah

#cuda olmadan
sudo apt install nvidia-driver nvidia-smi nvidia-settings -y

#cuda ile
sudo apt install nvidia-driver cuda nvidia-smi nvidia-settings -y

#açı kaynak sürücüyü silmek için
sudo apt purge xserver-xorg-video-nouveau -y

en son yeniden başlatmanız gerekiyor

1 Beğeni

Hemen deneyeceğim diski komple silip Windows boot efi alanını 100mb dan 1gb a yükselttim eskiden üçüncü işletim sistemi kurmaya çalışınca hata veriyordu. Üçüncü sistem Pardus ekleyerek tekrar test edeceğim. Yanıt için çok teşekkür ederim.

Otomatik Nvidia yükleyici için dip notlarda gdm yerine sdm yükleyin diyordu sanırım ne oluyorsa ondan sonra oluyor KDE ile ilgili paketler ve KDE desktop geliyor. Nvidia kartı da sistem ihtiyaç halinde kullanıyor ancak konunun en başında bahsettiğim hdmi ses problemi oluşuyor. Tekrar deneyeceğim inşallah.

Evet hocam sddm yükletiyordum ama Pardus 21’de test ettiğimde (gnom ve xfce için) kde yüklenmiyordu belki 23 ile bağımlılıklar değişimiş olabilir. sddm eklememin sebebi ise yüklemede sıkıntı olmuyor ama sistemi sadece nvidia üzerinden çalıştırmaya gelince siyah ekran gelip hiç bir şey yapamiyorduk. onun için mecbur kalmıştım bir daha bakarım inşAllah

1 Beğeni

Paylaştığınız kodları sırası ile uygulayarak Nvidia sürücüsünü yükledim 535 versiyon yerine 525 versiyon sürücü yüklendi gayet güzel çalışıyor çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.