Merhaba
Asus dizüstü bilgisayarımın özellikleri aşağıda. Pardus kurulumunda ekteki resimdeki gibi hata alıyorum. Özellikle bilgisayar yeniden başlatmadan sonra kablolu ethernet bağlantım çalışmıyor. Kapatıp açınca çalışıyor. Fakat hata devam ediyor. Ubuntu 16.04 de kullandım. Bir şekilde düzeldi. Fakat stabil çalıştıramadım. Pardus 17.10 ile daha stabil çalışıyor. Bu hatayı gidermek için yardım edebilir misiniz?
Ayrıca Nvidia sürücüsünü Pardus’ta yükleyemedim. Ne yaptıysam yeniden başlattan sonra bilgisayarım açılmadı.
Nvidia non-free driver ı kurmaktaki asıl amacınız nedir, oyun mu oynayacaksınız yoksa görsel bir problem mi var, Eğer görüntü alıyorsanız driver ınız kurulu olmadığı anlamına gelmiyor; bu genel bir yanılgıdır. Ekran kartı sürücünüz Pardus içerisinde yüklü olan firmware ler tarafından zaten sürülmekte. Oyun gibi bir elzem ihtiyacınız yok ise sistemi olduğu gibi brakmanız daha verimli olacaktır.
Merhaba @Yunusemre Bey,
Aslında oyun için değil de. Yukarıdaki resimle ilgili bir problem olabilir diye düşünüyorum. O yüzden Nvidia sürücüsün yüklemeye çalışıyorum. Ayrıca VMware ile bazen windows 10 da grafik programları kullanıyorum. VMware açılırken 3d sürücüsü kullanılamıyor diye hata mesajı veriyor. Peki yukarıdaki resim ile ilgili bir yorumunuz var mı?
Evet dizüstü bilgisayar. Üstelik yeni aldım. Asus R510V. Şimdi ben bunu açsam garantisi de gider. Neyse biraz daha bakayım olmazsa Windows 10 kuracağız artık.
Teşekkürler.
Aslında daha iyi bir bakıma, direk garantiye anlık görüntü kayıpları yaşıyorum yaşama sıklığı bilinmiyor ve ısınma problemi var derseniz değiştirmek zorunda kalırlar, kullanıcı hatası diyemezler. Şahsi fikrim garantiye göndermeniz, böylece ileride microsoft ürünü kullansanız bile yaşayabileceğiniz problemlerin önüne geçecektir. Rica ederim.
Merhaba,
PCIe Bus hatası aşağıdaki linkte “GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=“quiet splash pci=nomsi”” satırıyla çözülmüş gibi görünüyor. En azında Pardus 17.10’da açılış kapanışlar düzeldi. Fakat ekran kartı ile ilgili bir gelişmem yok.
İyi günler.