Nvidia Kurulumu Sonrası Bazı Sorunlar

Pardus bilgisayarıma Nvidia 304.137 .run dosyasını kurdum. Kurulum öncesi nouveau hatası aldığımdan dolayı nouveau’yu blacklist yaptım. Ancak bundan sonra Pardus’ta bir takım aksaklıklar meydana geldi. Bu aksaklıkları aşağıda yazıyorum. Nasıl çözüleceği hakkında yardımlarınızı bekliyorum:

1- Pardus açılış ve kapanışındaki koşan kaplan kayboldu. Yerine üç noktalı açılış/kapanış geldi.
2- Bilgisayarı askıya aldıktan sonra açılmamaya başladı (Nvidia kurulumu öncesi sorun olmuyordu).
3- İnternet sayfalarındaki ve dosya şeklindeki videoları açmaz oldu. Videolarda H264 hatası, internet sayfalarında ise “Video için kaynak bulunamadı” hatası veriyor. Nvidia öncesinde sorunsuz izleyebiliyordum.

2 Beğeni

Sürücü yuklenmemis oda fall back yapmis gibi duruyor.
.run dosyasindan yüklemek baya meşakkatli.

Depodan kurulum denediniz mi ?

sudo apt-get install nvidia-driver nvidia-settings nvidia-xconfig

En sancılı sorun. İki yıldır okumadığım blog, girmediğim forum sitesi kalmadı. Elli kere sistem çökerttim yeniden kurdum ama Nvidia kuramadım. Konuyu merakla takip ediyorum. İnşallah çözüm bulunur.

…iste o yuzfen Time Shift :smiley:

2 Beğeni

Selamün Aleyküm
Sürücüler için şu anlatımdakileri deneyebilir misiniz?

1 Beğeni

Pardus depolarında 304’lü paket yok sanmıştım. Meğersem 340 ile karıştığı için birkaç paket 304 ile ilgili varmış. Şimdi sistemi yeniden kurup, gerekli ayarlamaları yapıp, TimeShift ile yedek aldıktan sonra Pardus depolarından Synaptic ile kurulumu deneyeceğim. 304 yazan tüm paketleri kurmayı düşünüyorum. Sıkıntı yaşarsam TimeShift ile yedeği geri atarım. Teşekkürler yardımlarınız için…

nvidia-xconfig nvidia-settings ve 304 paketlerini kurdum. Bilgisayarı yeniden başlattığımda koşan Pardus kayboldu. Ancak nvidia x server settings penceresini açtığımda şu uyarıyı alıyorum:
Ekran%20g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC_2019-04-12_12-33-27
sudo nvidia-xconfig yazdığımda da aynı uyarı geliyor.

2 Beğeni

Bu soruna çare bulunsa çok güzel şeyler olacak ama dönüp dolaşıp kalınan yer burası. Umarım bu sorunun çözümünü bilen arkadaşlar vardır.

1 Beğeni

Normalde nvidia-xconfig komutunu yazınca bir config dosyası oluşturması gerekiyor ama oluşturmuyor. Bu adresteki manual kısmını deneyebilir misiniz ?

https://wiki.debian.org/NvidiaGraphicsDrivers#Configuration

bendede aynı sorun var çoğu uygulamayı açamaz oldum bu ekran kartını kurduktan sonra . pardüs mağaza vs vs çoğu uygulama açılmıyor

Ekran%20g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC_2019-04-12_12-33-27

Bu görseldeki sorunu yaşayan arkadaşlar

sudo apt-get install linux-headers-4.9.0-8-amd64

komutunu uygulayıp yeniden başlattıktan sonra tekrar nvidia ayarlarını açmayı deneyebilir mi?

Bende çözdü, sizler için de işe yarayacak mı acaba?

Not: Farklı bir kernel kullanıyorsanız o kernel sürümü için olanı yükleyin.

2 Beğeni

Cihazda iki ekran kartı mı var? Yoksa sadece Nvidia mı?

Bu paket zaten kurulu

Anakarta tümleşik ekran kartı var ancak biostan kapalı. PCIe yuvasına takılı ekran kartı PALiT 7200GS (256MB). Bu ekran kartında biri DVI biri VGA olmak üzere iki adet çıkış var. İkisine de monitör bağladım ve ekranı genişleterek kullanmak istiyorum. Normalde ekran kartını tanıtmadığımda genişletme işini yapıyor. Ancak pencereleri sürüklerken dahi takılarak hareket ediyor.

Nvidia kurulumunda sorun yaşadığım için TimeShift ile önceki hâline döndürdüm. Başka işlerle de ilgilendiğimden ekran kartı tanıtma işine şimdilik ara veriyorum. Kesin çözüm bulunduğunda ilerleyen zamanlarda tekrar ilgilenebilirm.

İlgilenenlere teşekkür ediyorum.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.