Merhabalar, bu tür programlar tam olarak ne işe yarıyor? Bumblebee mi daha iyi veya optimus mudur nedir, öyle bir şey daha varmış. Bunlara gerek var mı? Mesela ben bunların hiçbirini yüklemedim, direk steam de oyunun launch options kısmına:
yazdım ve nvidia kartı kullanarak oyunu açtı. Çok da muhteşem performansla açtı. Durum böyleyken bu bumblebee gibi programlar tam ne işe yarıyor? Manası nedir? Otomatik olarak mı yapıyor bunu? Ve performans kayıpları oluyor mu?
Merhaba ben bir son kullanıcıyım.
Kullandığınız steam uygulamasının uygulamaların kendi tasarladığı kurallara göre çalışması için steam 'in bir sanal makinada oyunlarını oynattığını düşünüyorum. Dolayısıyla sanal makinede çalışan bir sistem için bahsettiğiniz sanal sürücüyü yüklemiş olabilirsiniz. Ancak steam uygulamasının haricinde yüklediğiniz oyunların sisteminizde çalışabilmesi için Bumblebee ve Optimus gibi Nvidia 'nın teknolojilerini bilgisayarınıza kurmanız gerekebilir. Bu işlem sadece oyunlar için değil bilgisayarın ekran kartını kullanan simülasyon, vb. gibi yazılımlar da olabilir.
Sorunuz üzerinde Nvidia 'nın kendi sitesinde de bazı sürücülerin gnu/linux için desteklendiğini gördüm. [Unix Drivers | NVIDIA](https://nvidia 'nın sürücü sitesi)
Yukarıdaki bağlantıdan sürücünüze destek bulabilirsiniz. x86 32 bitlik bilgisayarlar için için ve x86_64 ise 64 bitlik bilgisayarlar içindir.
Belki sorunuza tatmin edici bir cevap olmasa da kendi düşündüklerimi yazdım.
Verimli çalışmalar ve başarılı bir hayat geçirmenizi dilerim.
İsmail Emre ARIKAN