Mac bilgisayara verilecek olanın yarısını windows veya linux tabanlı bir işletim sistemine sahip bilgisayara verirseniz daha fazla performans alabileceğiniz kanaatindeyim.
Linux dağıtımlar windows kadar kolay bir kullanım imkanı tanımıyor aynı zamanda da daha fazla özelleştirme yapılabiliyor, bu durumda bilgisyarda yeterli bilgi sahibi olmayan kullanıcılar için ekbette ciddi sorunlara sebep oluşturabiliyor.
Yaşamış olduğunuz Nvidia ekran kartı sorunu birçok linux kullanıcısının sorunu gördüğüm kadarıyla. Vermiş olduğum kaynakta, siz hangi safhaya kadar gelebildiniz acaba? Sürücüyü indirip kurduğumuzda maalesef direk çalıştıramıyoruz, bir takım zor işlemlerin yapılması gerekiyor.
Eğer hala ihtiyacınız devam ediyorsa, kalmış olduğunuz yerden uçbirime sudo lshw -C display komutunu yazıp çıktıyı paylaşabilir misiniz? Ekran kartınız hangi sürücüyü kullanıyor, sürücüyü yükleyebildiniz mi bakalım. Birde etc/modprobe.d/blacklist.conf yolundaki dosyanızın içeriğini paylaşabilir misiniz?
Bendeki durum:
sudo lshw -C display
*-display
description: VGA compatible controller
product: GK106 [GeForce GTX 660]
vendor: NVIDIA Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:01:00.0
version: a1
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress vga_controller bus_master cap_list rom
configuration: driver=nvidia latency=0
resources: irq:33 memory:ea000000-eaffffff memory:e0000000-e7ffffff memory:e8000000-e9ffffff ioport:e000(size=128) memory:c0000-dffff
*-display
description: VGA compatible controller
product: Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller
vendor: Intel Corporation
physical id: 2
bus info: pci@0000:00:02.0
version: 06
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: msi pm vga_controller bus_master cap_list
configuration: driver=i915 latency=0
resources: irq:29 memory:eb400000-eb7fffff memory:d0000000-dfffffff ioport:f000(size=64)
etc/modprobe.d/blacklist.conf
blacklist nouveau
*Bende pek anlamıyorum, sadece başıma geldiği için yardımcı olmaya çalışıyorum elimden geldiğince, selametle…