Ahhhhhh! Nvidia!
580 sürücüye 590 güncelleme geldi ve Bilgisayar açılmıyor!
Pardus’u ilk yükleyip de sildiğim hâle döndü!
Her sürücü yükseltmede bunu yaşamak zorunda mıyım?
Anlaşılan Nvidia sürücü güncellemelerini birkaç sürüm geriden takip etmem gerek!
Kahretsin!
Şimdiki 580’de ilk zamanlar aynısını yapıyordu!
Beklersem bu da düzelir mi?
Bilgisayarı ancak Önceki Hâli seçeneğinden açabiliyorum.
Nvidia sürücülerini aşağıdaki forum paylaşımındaki komutla tamamen kaldırmayı seçtim! Terminalde en son bir soru soracak. Eğer Evet “E” demezseniz Nvidia sürücü tamamen kaldırılamıyor ve sorun devam ediyor!
Ben eski 580 sürücüye dönebilir mi diye önce evet demedim Hayır “h” dedim, ama işe yaramayınca geri dönüp Evet “E” diyerek Nvidia sürücülerini tamamen kaldırdım!
sudo apt-get remove --purge nvidia*
Şu komutla da kaldırılıp kaldırılmadığını kontrol ettim.
sudo modinfo nvidia | grep ^version
Nvidia bilgisayarım için yeni 590 sürücüsünü önermeye devam ediyor, ama henüz bilgisayarım için uygun değil! Daha yeni kaldırmak zorunda kaldım!
sudo apt install nvidia-detect
Bu arada Açık Kaynak Nvidia sürücüsünün oyun performansını merâk ettim!
Eğer yeterliyse Nvidia sürücüleri ile uğraşmam dedim.
Çünkü kullandığım günler boyunca günlük işlerde ve video seyrederken hiç bir sorun görememiştim.
Fakat oyun başarımı berbat çıktı!
Crysis’e girdim, ama oynayamadım ve hattâ normal yoldan çıkamadım bile!
Bana şimdilik eski 580 sürücüsü lazım!
Onu kurup Nvidia güncellemelerini durdurmam lazım!
Güncellemeleri el ile iki sürüm geriden takip etsem güvenli kalırım sanıyorum.
Bu 590 sürücüsü de birkaç güne kadar sorun çıkarmayı bırakır. 580’de birkaç günde düzelmişti!
Maalesef 580 sürücüsünü kurmayı beceremedim!
Bu yüzden arada bir 590’ı kurup düzelmiş mi diye bakmam gerekiyor!
Düzelmemişse yukarıdaki işlemleri tekrar yaparak Nvidia Açık Kaynak sürücüsüne geri dönmeliyim!
…
Fakat bütün bunlardan sonra 580 sürücüsüne geri dönemediğim için (belki geri dönebilmenin bir yolu ileride öğrenirim!) belki de Pardus 25 Gnome’uma Boot Menu seçeneklerinden Advanced Options ile girmeye devam etmem daha akıllıca olacaktı!
Sonuçta eninde sonunda tekrar onu kuracağım gibi görünüyor!
Böylece düzelmiş mi diye bakıp kontrol etme şansım olacaktı!
Daha önce böyle bir şey başıma hiç gelmediği için daha yeni strateji belirliyorum!
Nvidia’nın bu Açık Kaynak sürücüye destek vermeyi kararlaştırdığı, ama bunun bir-iki yıl vakit alacağını YouTube videosundan dinledim!
Nvidia 590 sürücü güncellemesi ile ilgili video kayıt aldım.