Nvm2 SSD Boot sorunu

Arkadaşlar, Fujitsu E920 kasa var. Bu bilgisayara dark marka dk-ac-pem16x dönüştürücü ile nvm2 SSD taktım. Bilgisayarın bios versiyonunu en son yayımlanan sürüme yükselttim. USB kurulum seçeneği ile ayrı ayrı hem windows 10 hemde Pardus linux kurulumu yaptım. Fakat bilgisayarı boot edemedim SSD bios tarafından görünmüyor. USB bellek ile açınca ulaşabiliyoruz. Eski HDD içine başka linux yükledim, grup seçeneklerinde Pardus ve Windows kurulumları geliyor fakat seçilince açılmıyor. Tavsiyeniz nedir?

Bazı yeni bioslarda ikinci işletim sistemi kurulamıyor, ubuntu vb. kuramadık diyen yorumlara rastlamıştım. İzlediğim videoyu hatırlamıyorum.

Bilgisayar 2013 yılına ait yeni değil. Tek işletim sistemi de denedim sonuç değişmedi.

1 Beğeni

Fujitsu 'da bios tuşu F2 ve boot sırası değiştiren tuş F12 'ymiş. Bir de bilgisayar açılırken F12’ye basın, usb 'yi seçin. Bakalım sorunsuz kurulacak mı?

Mesele şöyle biosun açılış seçeneklerinde biosun içinde SSD hiç yok. USB kurulum seçeneği ile kurulum başlatınca SSD geliyor kurulumu yapıyor bilgisayar kapanıp açılınca SSD gelmediği için bilgisayar açılmıyor.

Pardus kurulumu hem uefi açıkken hem legacy açıkken yapılabiliyor, ama boot etmiyor açılmıyor.
Windows kurulumu sadece uefi açıkken yapılabiliyor, legacy açık iken SSD görmüyor.
Tahminim bios PCI express porttan boot desteklemiyor.

Olabilir. Bir de İngilizce olarak aratabilirseniz belki daha fazla kaynağa ulaşırsınız.

Şöyle bir durum oldu hem HDD hem SSD Pardus kurdum. Grup seçeneklerinde nvm SSD de bulunan pardusu gördü(daha önce linux mint kurmuştum hddye oda görmüştü) gruptan açmak için nvm olanı seçtim hata verip herhangi bir tuşa basılmasını istedi ve açtı(mint grubunda Pardus seçilince hata verip açılmıyordu) maksat hasıl oldu Pardus açılıyor bana yeter.

1 Beğeni