Obsidian Kurulumu

Merhaba,
Pardus 23 XFCE kullanmaya başladık. Çok beğendim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Obsidian diye bir not alma uygulaması kurmak istiyorum. Sitesine girdiğimde, Appimage, Snap, Dep, Flatpat gibi indirme linkleri var acaba hangisi indirmeliyim ? Yada nasıl kurabilirim ?

Tşkler.

@pasapostasi https://apps.ankiweb.net/ Opsidian’ı ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Anki’yi denediniz mi? Denediyseniz açık kaynaklı bir yazılım olan Anki hakkında düşünceleriniz nelerdir? Obsidian 'ın Anki’den üstün olan yanları nelerdir?

Linux deb dosyasını indirin ve indirdiğiniz dosyaya çift tıklayarak kurulumu başlatınız.

1 Beğeni

Obsidian’ı ilk defa kullanacağım. Daha önce deneyimim yok. Ben locak bir dosyada notlarımı tutmayı istiyorum. Anki 'yi tavsiye ederseniz onu da deneyebilirim ?

Anki, unutmayı azaltmak için üretilmiş bir not tutma uygulaması.

Flashcard denilen bir kart kavramı var.
İpucu bırakmak ya da soru sormak için kartın ön yüzüne bilgi giriyorsunuz, sonra da kartın arka yüzüne cevabı yazıyorsunuz.

Hem soru hem de cevap olarak kullanılacak bayağı ileri seviye özellikler var. Ülkemizde daha çok tıp öğrencileri konuları ezberlemek için kullanıyor, bazıları da yabancı bir dildeki kelimeleri ezberlemek için kullanıyor.

Ben daha çok ders notu olarak kullanıyorum.
Telefonumdan oluşturduklarımı,
https://ankiweb.net/about internet sayfasında eşitliyorum. Oradan da bilgisayarıma eşitliyorum. Böylece kendi bilgisayarımdan uzak kalıp, bir internet kafeye gitsem bile notlarıma erişebiliyor olacağım.

Bayağı gelişmiş özellikleri var. Arayüzü Türkçe dilinde. İstediğiniz eklentileri kullanarak daha iyi bir öğrenme yöntemine ulaşabilirsiniz. Ama eklentileri, başkaları yazdığı için genellikle İngilizce dilinde oluyor.

Benim tek sıkıntım, android telefonuma, günlük tekrar etmem gerekenler hakkında alarm vermemesi, herhalde o da ayarlardan düzeltiliyordur. Biraz araştırmam lazım.

1 Beğeni

Alternatif tüm programları deneyerek seçmeniz daha sağlıklı olacaktır.

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.