Öğrencilerin akıllı tahtayı açmamaları için

merhaba.okulumuz akıllı tahtalarına etap’ı kurdum ve kendim için de bir usb oluşturdum ve çalışıyor.Benim sorum şu:
Tahtayı açtığımızda sadece usb takılınca takan öğretmenin hesabına giriş yapsın istiyorum.Yani çocukların akıllı tahtayı kullanmamasını istiyorum.Ne yapmam gerekiyor?

2 Beğeni

Vestel ET(Faz 1, Faz 2) tahtalarında her öğrenci için bir usb oluşturarak denilen işlem yapılmaktadır.
Arçelik ET’ lerde bu özellik ilerleyen günlerde güncelleme olarak eklenecektir.
Öğrenci kullanıcısının parolasını değiştirebilir ya da silebilirsiniz.
Etap 5.2 (Vestel için) Tüm Uygulamalar - Ayarlar - Kullanıcı Ayarları - Listeden Öğrenci hesabını seçerek Parolasını değiştirebilir ya da Silebilirsiniz.
Etap 19 (Arçelik için) Tüm Uygulamalar - Ayarlar - Ayrıntılar - Kullanıcılar - Öğrenci hesanı seçilerek Parolası değiştirilebilir ya da Silebilirsiniz.

3 Beğeni

Kaan hocam,tam anlatamadım sanırım.Şöyle özetleyeyim:
Akıllı tahtayı açtığımda öğretmen ya da etap admin olarak açılıyor tahta.Öğretmen olarak usb mizi taktığımızda kendi hesabımıza geçiyoruz.Ancak öğretmen usb sini çıkardığında yeniden öğretmen ya da etapdmin hangisi aktifse ona geri dönüyor akıllı tahta ve çocukların kullanımına açık oluyor akıllı tahta teneffüslerde ve öğretmenin olmadığı anlarda.Öğretmen usb sini çektiği anda tahtanın kilitli olduğu bir ayar var mı?
akıllı tahta başlatılınca kilitli olsun ve sadece öğretmen usb sini takınca öğretmenin hesabına girsin çektiğinde yeniden kilitlensin istiyorum.Umarım anlatabildim sayın hocam

1 Beğeni

Normal çalışma şekli bahsettiğiniz gibi olması gerekiyor.
Hangi tahtayı kullanıyorsunuz?

1 Beğeni

Farklı image kullanıyorsunuz heralde http://www.etap.org.tr/index.php/imajlar/ yer alan imajlardan uygun olanını tahtaya yüklediğinizde sorun çözülecek.

İmajı rufus ile yazdıracak. Rufusta imajı değiştirdiğinizde hiçbir ayarı ve etiket ismini değiştirmeyeceksiniz.
Faz1leri DD modunda yazıdıracaksınız
faz2leri iso modunda yazdıracaksınız.
Rufusta yazdır diyince karşınıza iso ve dd modu çıkacak

1 Beğeni

ssd ler dağıtıldı adanada,onların içinde hazır verildi hocam.

faz1 vestel olan tahtalar.etap 5. 2

@mustifanci nın tavsiyesini deneyebilir misiniz?

2 Beğeni

tamam hocam,teşekkür ederim.

Peki bir sorum var bu arçelikle gelen Pardus 19 da eta-usb yazılımıyla oluşturulan öğretmen anahtar bellekleri neden çalışmıyor?
Yeni hazırladım belleği ne olur ne olmaz diye.İnternet bağlantısı da var ama açmıyor.Kilit ekranda kalıyor.Şuan sadece şifre tuşlayarak açılıyor

1 Beğeni

Henüz paketleri hazırlanma aşamasında. Güncellemeleri takip ediniz.

1 Beğeni

Kuser isimli programdan öğretmen kullanıcısını iptal etmek gerekiyor. Bunun için önce root şifresi oluşturmak gerekir. Uç birimden sudo passwd komutunu girin. Şifreyi girin. Yeni şifre diye gelen ekranda root şifresi oluşturun ve onaylayın. Kuser programını açın. Öğretmen kullanıcısı da hesap kapatıldı yazan yere tik koyun.

Bu ETA-USB ile 17.5 XFCE için de anahtar bellek oluşturulabilir mi?

Bu uygulama etap tahtada mevcuttur.

Mehmet hocam bizde de aynı soru var. SSD ler dağıtıldı hazır Etap pardüs yüklü geldi. Öğrencilerin açmasını engellemek istiyorum. Sadece öğretmenlerin flash bellekle açsın istiyorum. Yeni imajı deneyebildiniz mi? Benim de tahtalar direk açılıyor. Açılışta herhangi bir şifre istemiyor.

1 Beğeni

tenefüste öğrenciler internet video vb . gibi yerlere girerek tahtaların ayarlarını değiştiriyorlar. Ayrıca düzgün kapatılmamış bir sürü dosya sağ tarafta birikiyor. Ders başlayınca tüm bunları gözden geçirip derse geçmeye başlıyoruz. Tabiki pdf dosyalarını kullanmak ayrı bir sorun. kısaca tenefüslerde akıllı tahtalar aktif olmamalı. bunu basit ve hızlı bir şekilde çözmek gerekiyor.

sayın hocam. öğretmenlerinize birer tane flaş yaptıktan sonra başlat ayarlar kullanıcılar ve guruplar bölümünden öğretmen kullanıcısını silmenizi tavsiye ederim. etap admin şifresinide kesinlikle öğretmenlerimizle paylaşmayalım. çünük öğretmenin bildiği şifreyi öğrencide biliyor bir şekilde.

Hocam, sistem ayarlarından giriş ekranına tıklayın. Kullanılabilirlik sekmesi altındaki “otomatik giriş” işaretini kaldırdığınızda tahtanız şifreli olarak açılacaktır. Ben bu şekilde ayarladım. Her öğretmen kendi usbsi ile giriş yapıyor. Öğretmen usbyi çıkardığında şifre ekranı geliyor.
Açılış ayarları videosu:
[https://samsunfatihprojesi.com/wp-content/uploads/2019/11/Etap_Acilis_ayarlar.mp4 ]

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.