Okuldaki Akıllı Tahtalara Pardus Yüklendi, Uygulama Tavsiyesi Lazım

Merhaba iyi günler, dün okulumdaki tüm dersliklerdeki akıllı tahtalarda bulunan Windows 10’u kaldırıp Pardus yüklediler. Tahtanın içindeki bileşenler (Intel i3 2230m, UHD Graphics 6gb ram olması lazım) eski ama en azından Windows 10da iken derslerde bize yetiyordu. Ama Pardus’a gecince normalinden dahada kasmaya başladı. Chrome, Fire Foxdada çok kasıyordu. Ders kitaplarının PDFlerini açmak için Only Office adında bir programla açtım ama sayfaları yakınlaştırıp büyürtürken çok fazla kasıyordu. Pek bakacak vaktim yoktu o yüzden burda konu açtım. Önerebileceğiniz uygulamalar yada performansı arttırmak için tavsiye edeceğiniz ayarlar varsa yazarsanız sevinirim. Teşekkürler.

Pdf belgeleri için chrome veya mozilla tarayıcısı yeterli oluyor. Pdf düzenleme yapmayacaksanız başka bir programa gerek yok ama illa kuracağım derseniz okular veya xreader gibi pdf programları kullanın Only office word exell powerpoint dosyaları için daha uygun olur.

pardus da kuruluma hazır pek çok pdf program var pdf sam pdf arranger pdf master vb.pek çok program var depoya ara deyin pdf yazın orada kurun

windows daki uygulamaları çalıştırmak için portproton ve wine kullanılabilir ayrıca flatpak kurarsanız işiniz daha kolay olur orada bayagı uygulama var android uygulamaları calıştırmak istiyorsanız belki depolarında varsa waydroid kurabilirsiniz ama bu bayagı cihazı kastırır pek önermem ayrıca uygulamaların https://alternativeto.net/browse/all/ den açık kaynaklı laternetiflerini bulabilirsiniz varsa yayınevlerinin e kıtabını linuxa özel uygumalarını kurabilirsiniz örnek yayın evi z kitabı: Ana Sayfa | More & More

hangi kaynagı kullanıyorsunuz bilemem fakat linux için z kitap yoksa port proton ve wine ile açabilirsiniz yardıma ihiyacınız olursa her zaman yardımcı olmaya calışırız hatam varsa düzeltebilirsiniz.