Okunamayan Flash Bellek Nasıl Kurtarılır?

Selâmun Aleyküm,

Bende bir flash bellek var, sanırım Çin’den gelmeydi, üstünde ne bir yazı ne bir şey var, sadece metal bir usb bellek, yâni yazı falan yok üstünde.
Bu bi aralar çalışıyordu sonradan bir şey yaptım, artık flash belleği bilgisayar ne okuyor ne görüyor… Bu baya önce olmuştu, hatta Windows bilgisayarda. Windows’ta da görünmüyor Pardus’ta da. (Yani bozan işlemler Pardus’ta yapılmadı)

Tekrarlıyım, flash belleği bilgisayar okumuyor (Pardus’ta, Windows’ta)
Takılı bellek Gparted’te de görünmüyor…
Saygıyla

Aleyküm Selam
Uçbirimde lsusb komutunu, usb bellek takılıyken ve takılı değilken çalıştırınız. İki çıktı arasında fark var mı bakın. İkisi de birebir aynıysa. Yani usb bellek gözükmüyorsa geçmiş olsun.

1 Beğeni

Merhaba;
Geçen benzer meseleyi yaşamış bir tanesini “Dosya Yöneticisini” kullanmadan, rsync komutuyla bir kısmını kurtarmak nasib oldu.

İşyerindeki arkadaşların Linux a hayranlıkları arttı. Halbulki xcopy ile de belki yapılabilirdi. Neyse ben de ses etmedim. Hayranlıkları artsın, Linux hakediyor diye düşündüm.

rsync de (veya diğer terminalden çalışan benzen yazılımlar) ignore seçenekleri filan var. Dizin, Dosya, dosya uzuntası gibi seçenekler mevcut.

Bir denemenizi tavsiye ederim.

Selamlar.

2 Beğeni

Hocam aynı, usb bellek görünmüyor.
@Ali.KOCA Hocam dediğinizi yapmak için flash belleğin sistemde görünmesi gerekmez mi?

Saygıyla

Merhaba;
Evet, mount edilebiliyor olması gerekiyor. Bahsettiğim vakada cihaz mount oluyor ancak dosya yöneticisiyle açmaya çalışınca açılmıyordu. Eğer sizinki bu durumda değilse başka bir yoluna bakmanız gerekebilir.

Selamlar.

1 Beğeni

Hocam TestDisk’i kullandım, flash bellek yine gözükmüyor. Sadece sabit disk görünüyor. Flash diski anakarta takmama rağmen durum böyle.
Ayrıca ‘lspci’ den bakıyorum, takılı ve takılı olmadan fakat yine usb sayısı değişmiyor.

TestDisk%20U%C3%A7birim%20Paneli

Saygıyla

Hocam usb bellek ölmüş anlaşılan. Geçmiş olsun. :slightly_frowning_face:

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.