Onda Oliver Book pardus Desteği

Pardus kurmak istiyorum bu onda oliver book a1 tablete. Dokunmatik çalışır mı yada kalem fln? Öğeenciyim ve pardusun bu bilgisayarı uçutacağını düşünüyorum ama çizim yapmayı ve dokunmatik kullanmayı da seviyorum. Lütfen hemen konu hakkında bilgi sahibi olanlar yada çözüm sahipleri bu konu hakkında bilgi versin. Olmaz demeyin yada kötülemeyin. Sadece çözüm yolu arıyorum.

Peki.

Tabletinin işlemcisi ney?

Pardus’un o işlemci mimarisine uygun sürümü var mıymış araştırırsan biz de “olmaz” demeyiz. :slightly_smiling_face:

Pardus xfce yazan .iso uzantılı dosyayı yine aynı indirme sayfasında önerilen yolla bir usb belleğe yazdırın. Sonra da pardus kurulasıya kadar kurulumu ayarlayın. Daha sonra da pardus masaüstünde gezinirken genellikle sol aşağıda yazan tam kurulum dosyasına tıklamadan bilgisayarınızda tüm özelliklerin çalıştığını deneyin. Eğer eminseniz tam kurulum dosyasına tıklayın. Böyle.

N3050 heralde intternetten bakabilirsin daha almadım😀

Xfce yerine gnome olur mu? Gnome daha özelleştirilebilir ve görünüşü güzel aslında.

XFCE, Gnome’den az da olsa daha özelleştirilebilinir. Varsayılan görünüşü tabi ki gnome’nin daha güzel ancak xfce bunun yanında az kaynak tüketiyor. İşlemciniz düşük perfonmanslı, hem daha almamışsınız, hem de olmaz demeyin diyorsunuz. Ne diyeceğim bilmiyorum. Gnome o cihazda sanırım ağırlık yapar. Donanımı uçurmak istiyorsanız Lubuntu vb. kurabilirsiniz ama uyumluluk (olmaz demeyin dediğiniz için net bir şey yazamıyorum)

Ram kaç GB?

1 Beğeni

Tamam intelin silver serisi mobil işlemcisiymiş. Az güç tüketir batarya dostu.

Kurulmasına kurulur fakat dokunmatik için birşey diyemem. Dokunmatiğin düzgün çalışması için XFCE olmaz, deneyenler yetersiz/sorunlu diyor.

GNOME ise ağır bir kabuktur ve o işlemciye ağır gelebilir.

İşlemciyi şundan sordum: Bazı tabletler ARM serisi işlemci ile geliyor. Bu işlemcilere PC işletim sistemi kuramıyorsun. ARM için özel yapılmış ISO bulup kurmak gerekiyor.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.