MixWorks: Acemi Bir Ruhla Geliştirilen Çevrimiçi Ofis Alternatifi!
Selamlar!
Ben, MixWorks projesinin tek geliştiricisi. Dürüst olmam gerekirse, ben bir web geliştiricisi değilim ve bu projeye, “Herkesin kullanabileceği, platformdan bağımsız (özellikle Linux dostu!) bir araç yapmalıyım!” heyecanıyla başladım.
Bu yüzden, projenin bazı kısımları baştan savma duruyor, çok hızlı çıktığı için yer yer hatalar (buglar) barındırıyor. Lütfen gördüğünüz tüm eksiklikler için şimdiden özür dilerim! Ancak bu hız, projeyi hızla ilerletmemi sağlıyor.
MixWorks, size online olarak Ücretsiz ve Güvenli bir biçimde doküman, tablo ve slayt düzenleme imkanı sunuyor. Proje tamamen Açık Kaynaklı (GPL 3 lisanslı) ve artık yeni adresinde yayında (Github hesabımla ilgili bir sorun yaşıyorum, şimdilik drive’den kodlara erişebilirsiniz, en kısa zamanda çözeceğim)
Yeni Adresimiz:
https://mixworks.netlify.app
Şu an proje hala Alpha seviyesinde, yani henüz çok ham. Ama gelin, bu yolculukta neler yaptığımıza yakından bakalım.
MixDocs: Mavi Temalı Doküman Editörümüz
MixDocs, mavi teması ve hafif yapısıyla belgelerinizi düzenlemeniz için var. Şu anlık kabaca %20’lik kısmı tamamlandı.
Temel Özellikler (MixDocs)
- Biçimlendirme Araçları:
- Yazı tipi, boyutu, rengi ve vurgu rengi.
- Kalın, Eğik, Altı Çizili ve Üstü Çizili gibi temel stiller.
- Belge Yapısı:
- Dosya adını kolayca değiştirme.
- Çoklu sayfa desteği.
- Bul ve Değiştir fonksiyonu.
- Dosya Yönetimi (GÜNCEL ve ÖNEMLİ!)
Kaydet seçeneğini seçtiğinizde artık şu formatları göreceksiniz:
- PDF: Artık belgelerinizi yazdırmaya hazır PDF formatında alabilirsiniz!
- DOCX: Word ile açılabilen format (Uyumluluk sorunu olabilir, dikkat!).
- HTML: Biçimlendirmelerinizi en iyi koruyan, evrensel format.
- TXT: Çok evrensel, sade metin formatı.
Kaydetme İpuçları (Neden .DOCX ZOR?)
Profesyonel web tabanlı editörler bile .docx’i tam desteklemekte zorlanırken, benim gibi amatör birinin bunu hatasız yapması daha da zor. Bu yüzden size tavsiyem:
İpucu: Yazınızı bitirene kadar HTML formatında kaydedin (tüm biçimlendirmeleriniz en iyi şekilde korunur). Yazı bittiğinde, Word’e göndermeniz gerekiyorsa son bir kez .docx olarak kaydedin.
MixTable: Yeşil E-Tablo Programı
Tablo programımız şu anlık tam verimli çalışmıyor ancak üzerinde yoğun çalışıyorum! Amacım, size temel formül desteği sunan güçlü bir araç sunmak.
Özellikler (MixTable Hedefleri)
- Büyük Çalışma Alanı: Başlangıçta 100x100 hücre.
- Fonksiyonellik: Temel Formül desteği (
=A1+B2,=SUMgibi). - Dosya Çıktısı: CSV, XLSX (Excel Uyumlu), PDF ve HTML olarak kaydetme.
MixSlides: Turuncu Sunum Editörü
Slayt editörümüz de MixDocs gibi yaklaşık %20 seviyesinde ve temel bir sunum hazırlamanızı sağlar.
Özellikler (MixSlides)
- Düzenleme: Slayt ekleme, silme ve kolayca içerik (Metin/Görsel) ekleme.
- Yerleşim: Öğeleri serbestçe sürükleyip bırakma.
- Kaydetme: PDF ve PPTX (PowerPoint Uyumlu) formatlarında çıktı alma.
Sonuç
MixWorks, mükemmel bir yazılım değil; ama birilerinin ücretsiz, açık kaynaklı ve herkesin bilgisayarında çalışan bir alternatif yaratma çabasıdır. Hatalar için tekrar özür dilerim. Eğer kodlama bilginiz varsa veya sadece hataları raporlamak isterseniz, bu projeye destek olmanız beni çok mutlu eder!
Bağlantılar
Kod: MixWorks - Google Drive
Site: mixworks.netlify.app