Öntanımlı Anahtar Sorunu

Pc açılınca oturum şifremi girip hesabımı açıyorum ardından bu uyarıyı alıyorum.
“Bir uygulama ön tanımlı anahtarlık anahtarına erişmek istiyor ancak anahtar kilitli şifreyi girerek kilidi kaldırın” diyor.
Kilit, oturum şifremle aynı o şekilde açıyorum bir ara bununla alakalı bir işlem yaptım ama neyi nerden yaptığımı hatırlayamadım bu kilidi nasıl kaldırabilirim?
Teşekkürler.

Bilgisayarımda 2 işletim sistemi ve 3 partition var. Bende de soruyor ve bunu bilgisayar açıldığında 2. Partition a erişmek için soruyor. Ekran görüntüsü gönderirseniz bakalım. Belki sizde de aynı durum vardır

afafa
Buyrun hocam

Bu diğer partition a ulaşma uyarısı değil hocam. Chromeda bu uyarıyı veriyordu bana. Chrome u ilk açtığınızda ön tanımlı anahtar için bir şifre oluşturduysanız onu soruyordur.

Hocam bir yerden oluşturdum ama nereden oluşturduğumu hatırlayamadım. Kaldırmak için hangi yolu izlemem gerekiyor acaba ? Pc açıldığında oturum hesabıma şifreyi girip açıyorum masaüstü gelmeden bu kilit uyarısı geliyor. Dediğiniz gibi chromeden olabilir ama nerden kaldıracağımı bilmiyorum. Pardus Gnome v19.3

Chrome u kaldırmayı deneyebilirsin hocam. Eğer tekrar sormazsa Chrome dandır. Tekrar Chrome kurduğunda şifreyi aktif etme.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.