OpenVPN Sorunu Pardus 23.4

Merhabalar;

Pardus 23.4 Gnome masaüstü ortamını kullanıyorum. Kendime ait vpn server ım var openvpn client ı kurdum. Bundan sonra dosyayı içe aktar yöntemi ile ayarları gnome un ağ ayarları kısmından ekliyorum. Ancak vpn i aktifleştirdiğimde önceden kullanıcı adı ve parola yı ayarlamama rağmen sürekli parola istiyor. Ayrıca bütün ağ servisi hataya düşüyor. Tekrar bağlanmıyor. Makinayı yeniden başlatmam gerekiyor ağın yeniden açılabilmesi için.

Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

Kolay gelsin…

OpenVPN’den bağlanacak cihazın config dosyasına şunu ekle (.ovpn uzantılı)

auth-user-pass login.conf

Daha sonra login.conf dosyasını config dosyasıyla aynı klasöre koy ve giriş bilgilerini aşağıdaki gibi yaz

kullaniciadi
şifre

Bütün ağ servisi bir hataya düştüğünde tüm bilgisayarı yeniden başlatmak yerine sadece ağ servisini sudo systemctl restart NetworkManager.service ile yeniden başlatabilirsiniz, ama hatanın detaylarını anlamam için sudo systemctl status NetworkManager.service komutunun çıktısını buraya atmanız daha detaylarını anlamak için yardımcı olabilir.

Hocam çok teşekkür ederim. Gönderdiklerinizi denedim maalesef çalışmadı. vpn sürekli olarak şifre istiyor. acaba yanlış mı kuruyorum openvpn client ı anlayamadım. Kulum yaptığım link aşağıdadır.