Oturum ekranında ekran klavyesini bulamıyorum

Klavyenin bazı tuşları bozuldu ve oturum açamıyorum. Oturum açma ekranında ekran klavyesini bulamıyorum. Oturumu nasıl açabilirim?

1 Beğeni

GNOME kullanıyorsanız Ayarlar üzerinden Evrensel Erişim (İngilizce kullanıyorum bendeki adı Universal Access) üzerinden ekran klavyesini açabilirsiniz. Ancak XFCE için bir bilgim yok maalesef :frowning:

1 Beğeni

Xfce kullanıyorum. Peki ben harddiski bölümlerken kök dizini ayrı, home dizini ayrı, bir de depo için bir bölüm oluşturmuştum. Dosyalarımı bu depo bölümüne atmıştım. Depo bölümünü de şifrelemiştim. Bu bölümdeki dosyaları nasıl kurtarabilirim. Eğer oturum açmamın bir yolu yoksa Dosyalarımı kurtarmaya çalışayım.

nano /etc/lightdm/lightdm-gtk-greeter.conf

açıldıktan sonra keyboard bulun, yok ise ekleyin.

#keyboard=
aşağıdaki gibi değiştirin
keyboard=onboard

bunun için onboard uygulamasının yüklü olması gerekiyor. Değilse
sudo apt install onboard

4 Beğeni

Maalesef tespit edebildiğim kadarıyla A,D,F tuşları ve esc tuşu çalışmıyor. Onun için sudo komutunu kullanamıyorum.

Usb klavye ile en azından işinizi görün daha sonra geri verirsiniz.

2 Beğeni

Günlerden tuşları kontrol ediyorum çalışıp çalışmadığını ama sonuç olumsuz oluyordu her defasında. ext4 olarak formatladığım depo bölümündeki dosyaları kurtarmak amacıyla format atmak için açtığım laptoptaki çalışmayan tuşların çalıştığını gördüm. Giriş yapar yapmaz şifreyi değiştirdim. Bir süre sıkıntı yoktu ben de artık düzeldiğini düşündüm. Ancak ekranı kilitleyip daha sonra oturumu açmaya çalıştığım zaman aynı tuşların tekrar çalışmadığını fark ettim. En azından şifreyi değiştirdiğim için oturum açabiliyorum çok şükür.
Klavyenin böyle yapmasına anlam veremedim ama neyse.
:point_right:Yardımcı olmak için yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
:bangbang:Oturum açma sorununu şimdilik hallettim ancak giriş ekranında windows 7 deki gibi köşede ekran klavyesi açmak için bir bölümün pardusta da olması gerektiği görüşündeyim zira çok faydası olduğunu şimdi anlıyorum ilgili kişilere duyurulur.

4 Beğeni

Merhaba,

XFCE masaüstü ortamına ekran klavyesi eklendi. Bundan sonraki isolarda dahili olarak gelecektir. Mevcut sistemlerin de güncellemeleri yüklemesi yeterlidir.

XFCE oturum açma ekranında sağ üst köşeden ekran klavyesini açabilirsiniz. Oturum açıldıktan sonra da uygulamalar menüsünden “Ekran Klavyesi” uygulamasına erişebilirsiniz.

Geri bildiriminize ve ilginize teşekkür ederiz.

3 Beğeni

@fatihaltun ben teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. İyi çalışmalar dilerim.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.