Merhabalar,size kendim bulduğum bir oyun odaklı çözümüm var özellikle 8 gb ram’e sahipler için söylüyorum. Pardus 25 xfce kullaıyorum boşta 1.3 gb ram kullanıyor ben ise steam arkada açıkken bu ram kullanımını keşfettim.Boşta ise 900-950 mb alıyordum belirteyim.
ilk olarak LightDM’i değiştirmeliyiz çünkü pratik ve kullanılabilir değil.KDE’nin sddm’i hem daha şık hemde masaüstü ortamları arasında geçişi kolaylaştırıyor.
kurmak için;
sudo apt install sddm
sonra kurulduğunda yarı görsel menüden sddm geçişi yapıyoruz ve bitiriyor burada oturumdan çıkarak test edebilirsiniz.
Sonra benimde oyun için geçtiğim IceWM masaüstü ortamını kuracağız neler farklı görselliği çok az;masaüstü simgesi yok,panelden veya masaüstüne sağ tık ile uygulamalar menüsü karşılıyor ve kendisini windows 95’e benzer teması var.Güzel olan kendinden windows 95 teması bulunduruyor.
Dediğim gibi steam’in arkada açık kalabilmesi güzel yanı direk steam yokmuş performansı alırsın.
kurmak için;
sudo apt install icewm
kurup yeniden başlattığınızda sddm sizi karışılıyor ve sol altta “… oturumu” diye bir yer var ona basarak geçiş yapabilmemiz pratik oluyor.Oradan IceWM oturumu seçeneğiyle beraber girebiliyoruz.
Söyleyeceklerim bu kadardı iyi forumlar…