Pardus Etap 19 da bu sekilde paket yükleyicisi hatasi veriyor. Ne yapmaliyim? Bu nedenle güncelleme yapamiyorum.
Depo bölümünden google chrome stable dosyasını kaldırıp, tekrar deneyin.
Oraya nasil ulasilir
Eğer yazılım mağazasından giremiyorsanız, synaptic paket yöneticisi uygulaması üzerinden google-chrome-stable dosyasını kaldırmak için seçip kaldırın.
Ya da uçbirim (terminal) üzerinden komut yazarak kaldırabilirsiniz;
sudo apt remove google-chrome-stable
Uç birimde kodu yazdim. Olmadi. Uygulamalardan da kaldırılmıyor. Aşağıdaki görsellerdeki hataları veriyor.
Yazılım merkezinden ms edge kur. Google Chrome’da yaptığınız işlemleri bu tarayıcıda da yapabilirsiniz. Linux deb paketini aşağıdaki linkten indirip paket kurucu ile kurabilirsiniz.
Hocam özür diliyorum yanlış görmüşüm hatayı, ben programın kurulu olup kaldırılması için anlamıştım. Sanıyorum ilk resimdeki apt list --upgradable komutunu kullanılması isteniyor ve google-chrome-stable paketi olmadığından o da kurulacak.
Uçbirim üzerinden
sudo apt install google-chrome-stable
sudo apt update
sudo apt upgrade
komutları dener misiniz.
Synaptic paket yöneticisi uygulaması üzerinden de google-chrome-stable paketini kurabilirsiniz. İki yol alternatif çözüm.
Komutun tamamını kopyala yapıştır yaparak deneyebilir misiniz?
echo -e "deb [arch=amd64] https://dl.google.com/linux/chrome/deb/ stable main" | tee /etc/apt/sources.list.d/google-chrome2.list && sudo apt update && sudo apt install google-chrome-stable
sudo apt --fix-broken install yuzde 90 oranında sorunları gideriyor.
Saygılar, iyi forumlar.