Değerli arkadaşlar…Pardus17’de DYS kurulumu ile ilgili bütün çözümlere bakmış olmama karşın DYS kurulumunu yapamadım.Program ikinci aşamada Java hatası vererek kalıyor.Bulunduğum ilçenin sorumlularından yardım istedim ama; Pardus(hele17) bilen yok.Sizden ricam ayrıntılı(olası problemler ve çözümleri de içerecek) bir kurulum yönergesi ya da paketi…Emin olun böyle bir şey olursa bulunduğum ilçe okullarında en az 5(beş) Pardus17 kullanıcısı çıkacak.Teşekkür ederim.
erkin bey iyi günler meb dys yi pardus kamu da çalıştırdım. destekleriniz işe yaradı teşekkürler.
ancak meb dys yüklü windowslarda çok rahat açılan banka internet şubelerine giremiyorum hotmail ve gmiail kullanamıyorum chrome da da aynı sıkıntlar var tavseyiniz nedir. teşekkünler.
Pardus 17 de kurdum, çalıştı.
Güvenli çıkış yapıp tekrar girdim.
giriş bilgilerini girip tamam dediğimde öylece kalıyor. jnlp dosyası gelmiyor arkadaşlar.
erkin bey, pardus 17.1 sürümünde
e tebeşir de son paylaştığınız scripti çalıştırıyorum (gerekli ayarları yaparak: Downloads klasörünü İndirilenler olarak, jdk versiyon güncellemesi yaparak)
ancak giriş yapamıyorum, java sorununu aşamadım…
Arkadaşlar, Milli Eğitim Bakanlığının kullandığı DYS programı 06.02.2018 tarihi itibari ile sorunsuz çalışmaya başlamıştır. Pardus’da sadece “hosts” dosyası ayarlarını yapmak yeterlidir. Bakanlık kullandığı tüm java dosyalarını imzaladığı için önceden java, uyap ve e-imza ile ilgili çıkan sorunlar ortadan kalktı.
Pardus 17.1 XCFE ve Pardus 17.1 DDE sürümlerini kurduğum iki farklı sanal makinede sorunsuz şekilde çalıştı.