Uzun bir aradan sonra bugün Pardus’u tekrar denemeye karar verdim - Linux Mint kullanıcısı olarak.
Son deneyip bıraktığımdan yana biraz daha gelişmiş, ama yine de daha kurulum aşamasında ufak tefek sorunlar oluyor.
- Kurulum kılavuzunda Linux için bilgi yok, sadece Windows için var.
- Genellikle Linux çalışan dağıtımlarını denemek için en kullanışlı bulduğum Multi-Sytem ile Pardus çalışan oturumu açmak mümkün oldu ama ne GRUB menüsündeki ne de Xfce menüsündeki kurulum seçeneği işe yaramadı. Birincisinde CD-ROM bulamama sorunu USB tak-çıkar yöntemiyle de aşılamadı; ikincisinden ise tıkladıktan sonra hiçbir hareket olmadı.
- Klasik “dd” komutu ile bir USB çubuğa kopyalamam ise siyah ekranda “grub rescue >” görülmesiyle sonuçlandı.
- Nihayet mevcut sistemim olan Linux Mint’teki “USB Image Writer” programıyla yazdırdığımda beklenen GRUB menüsünü görüp doğrudan kurulum işlemini yapabildim.
Bunları kurulum kılavuzuna eklenebilecek bir-iki bilgi ve bir sonraki sürümde kurulum aracında yapılabilecek bir-iki ince ayar açısından geri bildirim olarak paylaşmayı yararlı buldum.
Teşekkürler…