Pardus-17.5-DDE wifi alanı hiç görünmüyor

Merhabalar, monster marka dizüstü bilgisayarıma linux kurmaya çalışıyorum, firma kendisi destek vermiyor o yüzden iş başa düştü kurdum çalıştı ancak, kurulum esnasında da sonrasındada wifi alanı ağ bölümünde görünmedi, wifi ekle, wifi ağlarını tara v.b. bir menü başlığı bulamadım sadece kablolu ağ alanı var. Kablolu ağım yok, wifi de olmayınca telefonumdan araştırıyorum ama, bulduğum çözüm önerileri de paket kurulumuna yönelik internet yok zaten, bu sorunu nasıl aşabilirim?

Selamün Aleyküm
Geçici olarak internete bağlanabilmeniz için şu yöntemi deneyebilirsiniz.
Eğer telefonunuz Android ise telefonu usb kablosu ile bilgisayara bağladıktan sonra Ayarlar’dan İnternet Paylaşımı yada Diğer Ağlar -telefondan telefona ismi değişebiliyor- oradan da Usb Bağlantısı yada Usb Tethering seçeneğini etkinleştirin. (USB kablosu takılı değilken etkinleştirilemez
Telefonunuzla da wifi ile yada mobil internetinizle internete bağlanınız. Böylece telefonunuz aracılığı ile bilgisayarınızı internete bağlamış olursunuz.

ahmet bey merhaba,
Konu ile alakasız olacak lakin;
Monster 2016 dan beri Windows 10 önermekte. Performans kayıpları, sürücü kaynaklı hatalar ve donmalarda önce windows 10 tavsiye etmekteler. Bende de tulpar t7 var onda windows 10 kurulu diğer cihazlarımda linux dağıtımlarını kullanıyorum.

XFCE de kurdum aynı sorunu verdi, ubuntu türevlerinde ekran kartı sorunu veri açılışta kaldı, 6 ay oldu alalı o yüden linuxta sürücüleri mi yok henüz anlamadım ama destek vermemeleri saçma birşey.

Pardus Gnome tavsiye etmeniz çok yanlış deteklenmeyen ve kararlı olmayan bir sürüm. Ayrıca monster bir cihazınız varsa windows kurmak cihazı her alanda kullanmanıza yardımcı olacaktır. Genellikle tulpar serisi gaming diye geçer zaten bu yüzden linux sizi kısıtlayacaktır.

Selamün Aleyküm
Bu konuda fazla araştırma yapmadım ama önceden beri bildiğim System76 firması var.

Hala Linuxun cihazdan cihaza farklılık gösterdiğini kavrayamamış postlar.

Wi-fi kartının modelini biliyor musunuz ona gore driver linki atacağım

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.