Pardus 19.0 Dağıtım Adayı ISO Kurulum İmajları

Hocam teşekkürler bu cevap sorunu çözmedi ama boot - Username at LXDE login screen won't remember user - Super User adresindeki yazılanlar giriş ekranı kullanıcı adı görünmeme sorunumu çözdü…

Bu sorunu bende yaşıyorum forumdaki arkadaşlardan halledebilen olsa bende hemen 19 u deneyeceğim

Pardus 19.0 Dağıtım Adayı ISO kurulum imajlarının ekran görüntüsünü atabilir misiniz?

DDE masaüstünü destekleyecek mi Pardus 19?

Pardus 19 Gnome arayüzü.

1 Beğeni

Çok az bir süre MAC kullandım. Gnome’a geçmem çok zor olmayacak ama kaygılarım var. XFCE gnome’a göre biraz daha karmaşık diye biliyorum. Gnome’da her şey hazır aç kapa mantığı değil mi? Yoksa ben mi yanlış biliyorum? Sormak istediğim şey şu; geçişte çok zorlanır mıyız? Bu arada Pardus ekibine çok sinirleniyorum. Temmuz’da gelecek sürümü şu mübarek günlerde verdiniz neden bizi heyecanlandırıp yarım bırakıyorsunuz :smiley:

1 Beğeni

Bir başka yorum daha yapmak istiyorum. Dockbar kullanılacak mı? Yoksa kullanıcıya seçenekli mi bırakacaksınız? Yada kullanıcılar gnome eklentisi olarak kendisi mi kuracak?

Bu arada başka bir şey daha sormak istiyorum. RC sürümünü denemek için şimdi kursak sürüm vakti gelince otomatik güncellenecek mi? Yoksa sıfırdan kurulum mu yapacağız?

1 Beğeni

Karanlık tema ile birlikte çok şık bir arayüz deneyimi olmuş. Ancak son kullanıcı deneyimi açısından bir kaç eksik rötüşu var. İzninizle bunları sizinle paylaşmak istiyorum:

  • Öncelikle Dash To Panel uzantısı ile Windows-vari bir görüntüye ulaşılmış ve çok şık durmuş ancak Windows-vari bir görünüme rağmen uygulama listesi için hala klasik Gnome’un tablet arayüzü gibi olan AppGrid’i açık vaziyette. Bunun Arc Menu isimli uzantının UX açısından daha etkileyici olduğu kanaatindeyim. Simgeyi de Pardus yaptık mı gayet şık duruyor:

  • Appindicators isimli uzantının da sisteme dahil edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Maalesef hala pekçok üçüncü parti yazılım hala çalışmak için sistem tepsisine ihtiyaç duyuyor ve bu uygulamalara Mega, Dropbox gibi büyük oyuncular dahil. Appindicators, sisteme entegre bir sistem tepsisi deneyimi sunuyor (Ubuntu’da öntanımlı olarak yüklü geliyor.)

  • Onyedi sürümündeki açılış animasyonu gerek renkler gerek boyut açısından çok daha şık dururken burada çok solgun ve nisbeten daha çirkin renklerle ve amatör bir büyüklükte duruyor. Bir öncekine geri dönülmesi taraftarıyım.

Cay-ı dikkat bir hal:
Pardus 19’da öntanımlı görüntü yöneticisi Wayland, ancak önyüklü gelen uygulamalardan olan Synaptic paket yöneticisi Wayland’de çalışmıyor. Debian, buster’dan Synaptic paket yöneticisini kaldırdı. Pardus Mağaza’nın yanı sıra sistem güncellemeleri için gnome-packagekit paketinin kurulması ve sistemdeki güncellemeleri denetleyip uyaracak bir bildirim simgesi (onyedi sürümündeki XFCE’deki olduğu gibi) olması yine kullanım konforunu arttıracak bir rötüş.

AYRIYETEN:
Pardus Mağaza’sında bir kaç küçük hata ile karşılaştım onları da buraya bildirmem gerektiğini hissediyorum:

SON OLARAK:
Bütün geliştirici ekibe teşekkürlerimi sunuyorum. Onyedi’de Pardus’u kullanmaktan büyük keyif alıyorum, Ondokuz’da bu keyif artacak gibi duruyor. VE BENCE GNOME ANA DAĞITIM OLMALI.

8 Beğeni

https://forum.pardus.org.tr/t/hakkimizda-hayirlisi/10229/45?u=hanedan

İlk paylaşıldığında da geliştirici ekip eksiklerinin olduğunu belirtmişti. Kalıp dosyalar önceden denemek isteyenler için paylaşıldı. Temmuzda kararlı sürüm yayınlandıktan sonra tekrar değerlendirmek lazım. O zaman görüş ve öneride bulunmak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Çünkü şuan bu yazılanlar havada kalıyor kanaatindeyim.

Görüş, öneri ve hata bildirimleri resmi sürüm çıkmadan evvel yapılmalı ki resmi sürüm çıktığında yeterince cilalı olsun.

2 Beğeni

Buna sonuna kadar katılıyorum. Sanırım sırf değişiklik olsun diye yapılmış değişiklik, 17.x sürümündeki gerçekten iyiydi.

1 Beğeni

Merhaba,
Pardus 19.0 XFCE .iso dosyasını indirdim. USB ye attım, Türkçe falan seçtim kur’a bastım. CD Rom bulunamadı tarzı bir yazı geldi. Sonra çıktım çalışan Pardus’a bastım sadece başlangıçta ki animasyon değişmiş geri kalan herley aynı

Hangi sorun kardeş bana mı sordun yoksa bir üstteki mesaj mı

Şahsen her ne kadar linuks seçenekler ve özgürlükten yana olsa da PARDUS tek masa üstünü desteklemeli geliştiricilerde bir noktaya odaklanmalı ve gayet stabil bir ürün kullanılmalı…Ev kullanıcısı ile resmi dairedeki kullanıcılar mırın kırın etmeden kullanmalı ve kullandırtmalı… O da GNOME olmalı :slight_smile:

3 Beğeni

Cd rom bulanamadı veya yüklenecek aygıt bulunaması hatası biosunuzun flashi boot edememesinden kaynaklanır
Kurulum dosyalarını tekrar hazırlayın bios ayarlarınıza göre uefi legarcy seçimine dikkat edin

Programları gruplandırsak çok kullanışlı olur.
Çok program olunca bulması zor oluyor.

2 Beğeni

çalışan deyince pc deki çalışanı söylüyor herhalde bendede aynısı olmuştu dolayısı ile aynı kurulumu onarıyor herhalde grafik arayüzle kuru işaretledim sorun kalmadı

1 Beğeni

çok güzel düzenlemeler yapılmış mesela 17 5 te açık ekranı simge durumuna düşürdüğümde aşağıdaki çubukta görünmüyordu o hallolmuş daha derli toplu bir düzen var ilk kurulumda vindovstaki gibi diski sistem ve özel olarak c ve d klasörü gibi otomatik ayırsa iyi olacak bide nouvaua sürücüleri hala kasıyor karalisteye almak zorunda kalıyoruz yazılımdan anlamam ama anlayan fedakar arkadaşların mağaza içeriğine süratle yardım etmesi gerekiyor inanıyorumki 19 sürümü stabil hale geldiğinden çok daha güzel olacak bu arada microsoft türkiyede 2.5 milyar yatırımla geliştirme merkez i açıyormuş bu numarayı yutmamak gerek demekki pardusun gelceğini iyi okumuşlar engellemek istiyorlar

2 Beğeni

Ben bilgisyarı pek kulnamuyorum işten dolayı 1 ay sonra açıyorum pc yi şifresini hatırlamıyorum şifre kurtar ma yafa sfirlma seçeneği için bir buton ekleseniz örneğin guvenlik sorusu felan sfirlmak için anne adın ne gibi vb.

1 Beğeni