Pardus 19.0 İlk İzlenimlerim ve Yaptıklarım

Öncelikle Pardusu biraz deneyimlemeden yazmak istemedim.
Şimdi gelelim ne sorunlar yaşadım, ilk yükleme sonrası neler yaptım ve gözlemledim.

1- Kurulum aşaması

Pardus çalışan ve Pardus çalışan (Güvenli Kip) yazan bu 2. seçenek ne işe yarıyor hala çözemedim :smiley:

Bazıları daha basit bir arayüz istese de ben bu arayüzden memnunum. Belki disklerin seçimi yapılan bölüm daha grafiksel simgesel olabilir yanlış diskin seçilmemesi için falan. Ama oda bu arayüze bağımlı olduğumuz için Debiana kalmış sanırım. Dipnot (Kurulum sırasında touchpad çalışmadı, fare ile kullandım ama kurulum bitince touchpad de çalıştı.)

Yeni Grub arkaplanı ve boot logo çok daha güzel ve şık. Ben beğendim. Dipnot (Her ne kadar şuna https://duzeru.org/wp-content/uploads/preview.png?x20958 hayran olsam da bizim olsun temiz olsun)

Kullanıcı girişi geldiğinde yarışması yapılan Buğulu tasarımını beklemedim değil. Ama olsun önceliğimiz de o değil :slight_smile: buda güzel

  1. İlk Sistem açılışı

Öncelikle çok sade bir sistem gelmiş fazla önyüklü uygulama yok. En sevdiğim çünkü ne kullancaksam kendim yüklemeyi seven tiplerdenim.

Gdebi ve Gnome İnce ayarlar (tema yükleme seçeneği de aktif olarak) önyüklü gelmiş ki bu çok güzel bir karar. En azından market uygulamamıza paket yükleme desteği gelene kadar Gdebi olmazsa olmazdı.

Videolar uygulamasını kaldırdım zira Vlc Player zaten önyüklü gelmiş. Aynı işi yapan 2 uygulamanın önyüklü gelmesine anlam veremedim. Gereksiz yer kaplamış. Ama Gimp in daha önce olduğu gibi önyüklü gelmemesi de çok iyi olmuş ki zaten ev kullanıcılarına pek hitap etmiyordu.

Flatpak desteğinin önyüklü gelmemesine üzüldüm ama sanırım 19a yetişmedi çünkü geliştiricilerin eklemeyi düşündüğünü biliyorum. Bu yüzden önce Flatpak sonrada flatpak uygulamarını yönetebileyim diye Gnome Software uygulamalarını yükledim.

Kişisel tercihlerimden ötürü Steam, Pinta, Microsoft Fonts ve Mendeley yazılımlarını yükledim.

Şu Kullanışlı Gnome Eklentileri başlıkta bahsettiğim Gnome eklentilerinin bir kısmını ve şu Pardus 19 Şablonlar (İstek) - mustifanci tarafından #2 başlıkta bahsettiğim şablonları ekledim.

Hemencecik Naitilus açtım ve sağ tıklayıp Paylaşma seçeneği varmı diye heyecanla baktım ama malesef gene yoktu. (Olmuyorduuu olmuyorduuuuuu olmayacakmıydııııı :smiley: ). Bu sambayı niye kimse sevmiyor yavv dedim kendi kendime.

Nautilus soldaki listede Videolar yazan kısayolu İzlenceler olarak yeniden adlandırdım.

Gnome Calendar yükledim. (Çok seviom napim :heart_eyes: ). Bazı hesaplarımı Gnome Online Hesaplara ekledim.

Şimdi de Nvidia ekran kartını yükleyeceğim. (Bana şans dileyin)

Gelecekteki sürümlere belki önyüklü dahil edilebilecek bazı yazılım tavsiyelerim.
Deepin Music, Linux Mint Driver Manager, Timeshift

3- Özetle emeği geçenlere teşekkürler. SAĞLICAKLA KULLANIN, BOLCA YAYIN…

8 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.