Pardus 19.1 Yavaş Açılma

Merhaba,
Nvidia driver kartını kurmak için yaptığım bir sürü karmak karışık işlemler sonucunda en son nvidia nın ubuntu ve pardus 17.5 ta çalışıp çalışmadığını test etmek için aynı hardiskimin farklı bir partition una 3. işletim (1. OS Pardus 19, 2. OS Win10, 3. OS Kali) sistemi Kali 'inin olduğu partitiona önce ubuntu 18 kurdum bu aşamada ana OS olan pardus 19un açılış hızında sorun yoktu (ubuntuda nvidia driverının kurulumunu başarıyla yaptım), ardından pardus 17.5 u kurdum (ve tabi nvidia driverını yine kuramadım) ve Ana os pardus 19 a geçmek istediğimde açılmadı açılış logosunda kaldı. NEyse timeshift ile sistem geri yükleme yaptım bu defa açıldı fakat pardus 17 kurmadan önce 10 saniyede açılan pardus şimdi 4-5 dk yı buluyor açılması.
Çözüm için pardus 17 olan bölüme tekrar ubuntu kurdum, Pardus 19 a ukuu ile farklı kerneller yükledim, kernelleri silip pardusun kendi orjinal kerneli ile bıraktım ama açılış hızında değişme olmadı.
Dmesg ile aldığım logta [ 280.142259] evbug: Event. Dev: input18, Type: 0, Code: 0, Value: 0 şeklinde 3600 satırlık bir log dosyası oluşuyor. Bu yavaş açılma sorununu nasıl çözebilirim ?

Not : Şimdi temiz kurulum diyeceksiniz ama bunu şimdilik yapmam zor çünkü programların ayarları, yedeklerim vs. sıkıntılı bir süreç bu süreci yaşamaktansa bir süre yavaş açılmasını göz ardı edebilirim.

Mesanın yeni driverı çıktı ama depoda eski sürücü var ne zaman depo güncellenir

Kararlılık sağlandığında depolarda güncellenecektir.

Baya eski 18.3.6
Yeni driver
20.0.0

Ama mesanın sitesinden baktım yayınlanan driverlar test değilki

Ben mesa sürücüsünün kararlılığından bahsetmiyorumki. Pardus’da ki kernel versiyonu, depoları, vs… ile olan karalılığından bahsediyorum.

Peki Mart 3 de yeni yayınlanacak olan 19.2 sürümünde Mesa güncellenirmi

Yayınlandıktan sonra güncellemeleri kontrol edebilirsiniz.

Ben kurulu pardus 19 üzerine bölüm biçimlendirme yapmadan kurulum yapsam ne olur ?
Yani windowstaki gibi eski sistem için old klasörü oluşturup yeni sistemi kuruyordu yanlış hatırlamıyorsam. Linuxta bölüm biçimlendirmeye hayır dersem nasıl bir kurulum yapar ?

Dosyaları silmeden kurulu yaparsınız.

Onarım gibi birşey mi oluyor ? Yani bir önceki OS nin sistem dosyaları üzerine yazıp kurulu programlar, /home klasörü olduğu gibi kalıyor ve çok fazla kayıp yaşamadan kullanabiliyor muyum ?
Yoksa eski dosyaları kenara yedek olarak alıp programlar falan siliniyor mu ?
Bunu anlamaya çalışıyorum.

Farklı kullanıcı adı verirseniz önceki kullanıcının dosyaları üzerine yazmadan kurulum yapar.
Aynı kullanıcı adı ile kurulum yaparsanız kurulu olan programların ayar dosyaları üzerine yeni ayar dosyalarını yazar.

1 Beğeni

Sorunu çözdüm
OS yi Güvenli modda açtığımda
A start Job is running for /dev/disk/by-uuid/.....
satırında baya bir bekliyordu.
blkid
komutu ile swap bölümünün uid si ile karşılaştırdım ve ayrıca başlangıçtaki beklediği satırdaki uid benim hiç bir bölümün uid si ile eşleşmiyordu.
/etc/fstab dosyası içerisinde swapın uidsini doğrusunun girdim ve yine 10 sn sürmeden açıldı.

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.