Pardus 19.3 icin istek

Tübitak Ekibine…

Lütfen pardusu Yayinlarken en Yeni kerneli de icine koyun. Ukuu ile kernel güncelleniyor evet. Ama nezaman pardusda kernel güncellesem tüm sistem cöküyor. Ubuntuda hic böyle bir hataya rastlamadim. Evet biliyorum debian tabanli ve Güvenilirlik konusu… anladim… fakat pardusla eski kerneler yüzünden hep Driver hatasi ve sorunu yaşiyorum…

4 Beğeni

Deneysel deposuna en azından güncel kernel eklense. Güncel kernel lie kullanmak isteyen direk ordan çekip kursun. ayrıca başka kernel ile iso oluşturmaya da gerek kalmaz. BU istek konusunda ben de destek veriyorum.

7 Beğeni

Bunu daha önce de söylemiştim. Deneysel depo açılmıştı. Buraya en çok kullanılan uygulamaların güncel versiyonları atılsa bizde kullansak ve geri dönüt versek diye…

5 Beğeni

Kernel sürümlerinin çok geriden takip edildiğini düşünüyorum.Arkadaşlara katılıyorum bu istk konusunun dikkate alınmasını talep ediyorum.

2 Beğeni

Kerneli güncelemek sorun değil. Ama Pardusun kernelini nezaman güncellesem system cok sorun yaratiyor. Cok destabil ve taki birgün initramfs hatasi ile calişmayana kadar… bence linux kernel ile Pardusun üstdüzeyinin birbirine uyumsuzluk hatasi var… birşeyler doğru calişmiyor gibi

2 Beğeni

Oncelik kamu oldugu icin Sistem Stabil kalsin diye çekirdek guncellemesi pek yapılmıyor ama bu da son kullanıcı kaybina yol aciyor. En azindan deneysel depo ile güncellenmesi lazim. Yoksa ciddi donanım sıkıntıları yaşıyoruz.

4 Beğeni

Yeri burası olmayabilir ama madem başlık “Pardus 19.3 için istek” bende bir dilekte bulunacağım.

Syaptic paket yöneticisi gerçekten çok güzel ve faydalı program.
ancak ön tanımlı olarak simgesi ve ismi çok monoton yani synaptic’in yapabileceklerini ilk bakışta çağrıştırmıyor. Yeni kullanıcılar(Linux dunyası için ) paket nedir ve synaptic programı ne işe yarar hakkında yeterli bilgiye sahip olamayabiliyorlar.

Synaptic paket yöneticisinin debian için çok guzel bir logusu var telif hakkı sıkıntı çıkarmıyorsa bu logonun kullanılması çok isabetli olur.
Synaptic

(Mevcut logosu torrent ya da uget tarzı programları anımsatıyor.{en azından benim izlenimim böyle olmuştu ilk gördügümde})

Bir diğer husus ise isimlendirmesi. Acaba ismini “Synaptic Yazılım ve Paket Yöneticisi” yapabilsek nasıl olur?

Ben kendi cihazım için sağ tık → Uygulamayı Düzenle… ile değiştirdim.

#YaşasınPARDUS

5 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.