Merhaba,ben pardus kullanmaya geçen hafta başladım.Ancak aklıma takılan bir soru var.XFCE oturumu ne işe yarar.
Yardım ederseniz sevinirim.
Merhaba,ben pardus kullanmaya geçen hafta başladım.Ancak aklıma takılan bir soru var.XFCE oturumu ne işe yarar.
Yardım ederseniz sevinirim.
Xfce, Gnome, Deepin, Mate gibi ifadeler masaüstü ortamlarıdır. Tema olarak düşünebilirsiniz. Her masaüstü ortamının kendine özgü görünümleri, programları, kullanımları mevcuttur. Temelde hepsi Pardus’ dur.
Örnek verecek olursak XFCE’yi seçerseniz bu kullanıcı arayüzü ile karşılaşırsınız.
Eğer GNOME’u seçerseniz de buna benzer bir arayüzle karşılaşırsınız.
Her kullanıcı arayüzünün kendine has farklı farklı özellikleri, görünümleri ve animasyonları vardır. Örneğin XFCE’nin animasyonları yokken GNOME’un animasyonları vardır.
XFCE ve GNOME Pardus 19 ailesinin varsayılan masaüstü ortamlarıdır. İsterseniz kendiniz farklı masaüstü ortamları kurabilirsiniz.
XFCE kullaıyorsanız GNOME büyük ihtimalde yüklü olarak gelmeyecektir.
GNOME’u kurmak için:
sudo apt update && sudo apt-get install pardus-gnome-desktop
KDE’yi kurmak istiyorsanız:
sudo apt update && sudo apt-get install plasma-desktop
Her biri farklı güzel, sizin keyfinize kalmış. XFCE oturumu kısmında bastığınızda bilgisayarınızdaki masaüstü ortamları listelenir. Kısaca bu şekilde diyebiliriz
Teşekkürler.
Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.