Pardus 19.4-1 KDE 2021

Pardus 19.4-1 KDE masaüstüm;

1 2 3 4 5

(KDE ve Pardus birlikte şiddetle tavsiye edilir ! Pardus özüne, KDE’ye dönmelidir !)

7 Beğeni

Hep savunmuşumdur: Pardus KDE ile başka güzel.
Umarım sonraki sürümde KDE masaüstü de seçeneklerden biri olur.

3 Beğeni

Bununla ilgili resmi olmayan çalışmalar var. Altını çizelim “resmi olmayan”.

3 Beğeni

KDE, Pardus’ün son kullanıcıya ulaşma yolu… KDE dışında bir de Deepin var ki ancak bunlar ülkemizde yaygınlaşmasına yardımcı olacaktır. Pardus artık kurumsal ve normal kullanıcı olarak ayrılmalı. Kurumsallar XFCE üzerinden devam edebilir. Geliştiriciler istediğimiz masaüstünü yükleyebildiğimizi söyleseler de tam uyumlu bir sürüm her zaman tercih sebebi olacaktır…

3 Beğeni

Son birkaç aydır kullanmadım ama ara sıra deneme amaçlı olarak Pisi Linux kullanıyorum. Orada çok büyük çeviri eksikleri vardı. Aynı çeviri eksikleri hâlâ varsa XFCE ve GNOME’da kalmak Pardus için daha iyi olur diye düşünüyorum.

2 Beğeni

Buna kesinlikle katılıyorum. Pardus’un KDE Plasma’ya dönmesi gerektiğine inanıyorum. Umarım projenin başındakiler (yada yön verenler) bu inatlarından vazgeçerler.

2 Beğeni

KDE’yi beğenmiyorum, bi ara bazı bilgileri kendi serverlarına yönelttikleri iddiaları vardı. Onlara kendi adminleri doğru dürüst cevap veremediler, ukala ukala cevap verdiler. Umarım Pardus yönetimi böyle bir şey varsa bile o telemetry yi kapatmışlardır. XFCE iyidir.

2 Beğeni

KDE ve Pardus… Ne kadar da yakışıyorlar…

Screenshot_20210122_182958

2 Beğeni

Dostum kullandığın KDE temasını öğrenebilir miyim ? Blur efektli temalara ayrı hastayım da :slight_smile:

2 Beğeni

Özel bir tema kullanmıyorum. Öntanımlı gelen breeze koyu (koyu esinti) temasını kullanıyorum.
sadece menüye blur efekti verdim. Ekli resimde görülen ayar ile.
Screenshot_20210123_193400

4 Beğeni

bence çok hoş,olmuş.denemeye değer…

2 Beğeni

Hocam görüntülerdeki masaüstünün tam olarak aynısını kullanmak istiyorum. Tema vs. Hakkında detaylı bilgi paylaşabilir misiniz? @maestro52

Tema için esinti gibi temalar kullanıyorum, oradan beğenize göre değiştirebilirsiniz. Dock için latte dock. Duvar kağıtları için açtığım konuya göz atabilirsiniz.

1 Beğeni

XFCE de güzel bence :slight_smile:

7 Beğeni

Öncelikle ikon ve widgetinizi beğendim. Fakat XFCE tercih etmeme sebebim shell yapısı. XFCE, KDE kadar görselleştirme ayarlarına sahip olmayan ve blur efekti gibi yeni nesil sistemlerde kalitesi tartışılmaz olan bazı GTK desteklerine sahip olmadığından dolayı biraz “outdated” kalıyor. Sistemi yeni nesil olan kullanıcılar için tartışmasız KDE’yi bundan tavsiye ediyorum ki KDE’de inanılmaz sayıda farklı görselleştirme kombinasyonu mevcut. Ayrıca KDE’de eski stabilite problemleri de neredeyse artık yok gibi. XFCE de linuxun yapısı itibari ile istenildiği gibi şekillendirilebilir fakat shell yapısı Windows 95’ten hallice olduğundan o kullanım zevkini maalesef yakalayamıyorum.

2 Beğeni

Muhteşem bir masaüstü! Bu arada topluluğumuza hoş geldiniz

2 Beğeni

Merhabalar nasılsınız lütfen bunu nasıl yaptığınızı bana öğretir misiniz? lütfen tümünü nasıl yaptınız allah rizası için

Screenshot_20210220_030126 Screenshot_20210220_030146 Screenshot_20210220_030216

2 Beğeni

Kde çok enterasan ve heyecan verici bir yapı. Yüklendikçe yükleniyorsun.
binbir özelleştirme ile kılıktan kılığa sokuyorsun efekt üstüne efekt ekliyorsun bir sürü ince ayar tema v.b. bana mısın demiyor boşta 1 gb ramin üstüne çıkmıyor kaynak tüketiminde. Tabiri caizse yağ gibi akıyor. Hem az yakıyor hem iyi kaçıyor :joy:

4 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.