Pardus 19.4 Ses Yok

Pardusu yeni kurdum her şey güzel ama ses yok. Ses dalgalanma işareti var çalıyor görünüyor ama ses çıkmıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Ses simgesinden kaynak seç, belki hdmi takılıysa monitörde de hoparlör yoksa çalmıyordur, benzer bir şey de olabilir. Orada kaynak ayarı var değiştir ve dene tek tek, düzelebilir.

Hepsini denedim saatlerdir uğraşıyorum.

Yaklaşık 15 saat uğraştıktan sonra sorunu çözdüm. Öncelikle Pulse Audio, alsamixer falan hiçbir şeye yaramıyor. Pulse audio eklentisinde hangi ayarı yaparsan yap etkisiz. Alsamixer master sesi azaltıldığında ses azalıyor fakat vlc de ses açıldığında alsamixeride etkiliyor. Qasmixer yükledim ve ayarı resimdeki gibi yaptım. Diğer ayarlar hoparlörü ilgilendirmiyor sadece daire içine alınmış ayarlar hoparlörü etkiliyor. Kısaca ayarlar daire içindeki ayarlar gibi olmalı.
Ekran görüntüsü_2021-01-15_23-05-27

2 Beğeni

Bende de aynı sorun olmuştu ses simgesine basıp, ses karıştırıcısına girdim, configuration sekmesine (en sağdaki) tıkladım. Profilleri baştan aşağıya doğru denedim ki en baştakine basınca ses gelmeye başladı. Benim de sorunum şu, bu işlemi her bilgisayarı açtığımda yapmam gerekiyor.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.