Pardus 19.5 sürümü yayınlandı

Pardus 19.5 sürümü yayınlandı. Genel yorumlarınızı bu konuda paylaşabilirsiniz.

3 Beğeni

Emeği geçen herkese teşekkürler. İnanıyorum Pardus daha güzel yerlere gelecektir. Bir milletin gerçek özgürlüğü özgür işletim sistemi kullanmakla başlar. Yeni sürüm hayırlı olsun.

7 Beğeni

Her geçen gün daha da güzelleşiyor.
Emeği geçenlerden Allah razı olsun

4 Beğeni

Eyvallah
Emeğinize sağlık

2 Beğeni

Çalışmalarınız için teşekkür ederim fakat GNOME sürümü çağın gerisinde kaldığı için bir türlü Pardus kullanamıyorum. Ubuntu GNOME 40 ile gelecekken, biz halen 3.30 sürümünde çakılı kaldık. GNOME 3.30 sürümü 2018 yılına ait. Aradan 3 sene geçti. Eski teknoloji kaldı. Çağı yakalamanız gerekiyor ve ben ve diğerleri gibi linux sevdalılarını kendinize çekmeniz gerekiyor. Ha umarım bu yorumumu yayınlarsınız. Eleştiri kabul etmiyorsunuz çünkü. Sevgilerimle.

2 Beğeni

Selamün Aleyküm Cengiz Bey

Eleştiriye her daim açığız =)
Forumda bunun bâriz örnekleri var.
Sürümlerin eski olmasının sebebi, sürüm yönetim kuralları gereği bu şekilde.
Ubuntu’nun da LTS sürümünü kullanıyorsanız aynı durumu yaşarsınız. Pardus’un temel hedeflerinden birisi kararlı bir dağıtım oluşturmak. Bunun için Debian’ın sürüm yönetimi ile eş güdümlü ilerliyor.
Ubuntu ise iki kanaldan sürüm yayınlıyor. Birisi uzun vadeli destek sürümü olarak diğeri ise ortalama 6 aylık aralıklarla yayınlanıyor.
Pardus’un ise sadece UVD(LTS) sürümleri yayınlanıyor.

4 Beğeni

yöneticim 9.nesil işlemcilerde çalışıcakmı

Emek ve gayretleriniz için çok teşekkür ederim

Emeğinize sağlık. Pardus kullanıcısı olarak çok memnunum. Özellikle destek ekibine teşekkür ediyorum. Çözemediğimiz bir problem olduğunda, sorulan sorulara en kısa sürede cevap verip, yardımcı olunuyor.

1 Beğeni

1gönderiler yeni bir konuya bölündü: ETAP sürümü nasıl öğrenilir?

Güncel ve en son sürüm uygulamaları kullanan dağıtımlar iyi dağıtım demek olmuyor. Bir son kullanıcı olarak benim ve benim gibilerin aradığı kararlı olması, hata vermemesi, çökmemesi ve hızlı olmasıdır. Ben Pardus’un sürüm politikasının doğru olduğunu düşünüyorum ve destekliyorum. Ubuntu LTS sürümünde Pardus dan çok da farklı bir politika kullanmıyor. Güncel uygulamaları sunan kısa vadeli sürümleri ise ömürleri de kısa oluyor.

Bundan ziyade bana göre Pardus için isimlendirme politikasının yeniden düşünülmesi ve değiştirilmesi gerekiyor. Zira şuan en güncel sürümün numarası 19.5. Bu da yeni kullanıcılarda çok eski bir sürümü kullanıyor intibası uyandırdığı için olumsuz bir durum oluşuyor. Sürüm çıkarılan yıla bağlı bir numaralandırmadan ziyade kaçıncı sürümün çıktığını belirten bir numaralandırmanın daha olumlu karşılanacağını düşünüyorum. 17, 17.1, 17.2, 17.3, 17.4, 19, 19.1 … değil de 17, 18, 19, temmuzda çıkacak olana da 20, sonrakine 21 gibi. ara sürümler için de 20.1, 20.2 gibi devam edilebilir.

3 Beğeni