Pardus 19 da yazıcı sorunu

Merhaba
17.5 surumunde Canon LBP6000, 6300dn, 6020 ve 6018 leri sizin de desteginizle calıstırabilmiştik. 19 surumune gecmek haberine sevindik cunku cok acıdan daha iyi durumda olacaktık. Her sey iyi gidiyordu ta ki bu yazıcıları gostermeye calısıncaya kadar. Bu yazıcılara cups uzerinden yukleme neticesinde iş emri gonderdigimizde tamamlandı diyor cihaz ama cihazlar kesinlikle basmıyor. Sizden destek aldıgımız sekliyle de kurdum ama i386 klasorlerini repolardan alamadıgını uyarıdan fark ettik. Buna bir cozum bulmamız cidden cok onemli cunku bu sekilde onlarca printer kullanılmayacak durumda olacak bir kac farklı ofisimizde. Simdiden tesekkurler saygılar.

1 Beğeni

Merhabalar
Harfiyen uyguladım kurulumu ve hatalar aynen tekrarlandı sonuçta. Örnek ekran görüntüsü aşağıdadır
c399189b-1aba-446d-8d0d-69bdacd2db8d

sudo dpkg --add-architecture i386
sudo apt update

Komutundan sonra çalıştırınız.

Dediğiniz gibi dpkg ile baslayarak tekrar ettigimde de muhtemelen öncesinde kacırdıgımız bir baska sorun dikkatimizi cekti. Aşağıdaki resimdeki “parçalama hatasını” 17.5 da almamış ve sorunsuz olarak kurmuştuk. Dosya hatalı olsa 17.5 da da sorun yaşamamız gerekirdi diye düşünüyorum. 19 daki yuklemede sanırım burada bir büyük sıkıntı var.
0437b028-c188-4e0c-a876-bd9e9194b86f

dpkg komutunu eksik calıstırmamısım klavyeden kaynaklı bir hatam soz konusu olmus son yuklemede.
Şu an TAM OLARAK ÇALIŞIYOR. ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SAYGILARIMLA. SORUN ÇÖZÜLDÜ.

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.