Pardus 19 Diskte Hiç Yer Kalmadığından Dolayı Açılmıyor

Merhabalar. Öncelikle bu başlığı yapacak uygunlukta bir konu bulamadığım için yeni başlayanlar konusunu seçtim. Bugün internette gezindiğim sırada bilgisayarda hiçbir yer kalmadığına dair bir uyarı geldi. “sudo apt-get autodelete” tarzı komutları denedim ve komut satırıyla bazı uygulamaları silmeye çalıştım fakat yer kalmadığı için buna izin vermedi. Ardından birkaç dosyası kendi elimle sildim fakat bir değişiklik olmayınca reset atmaya karar verdim. Güç düğmesini kullanarak yapmadım. Pardus üzerinden yeniden başlatı seçtim. Fakat bilgisayar ne yaparsam yapayım açılmadı ve boot olurken takıldı. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler

1 Beğeni

Pardus usb ile açıp biraz dosyaları yedekleyip silebilirsin. Nasıl bir ekran veriyor ki?

Dediğiniz gibi yaptım. Yaklaşık 10 gblık dosya sildim ama hiçbir etkisi olduğunu göremedim.

Normal olarak çalıştırdığımda ekranda “kvm: disabled by bios” yazısı tekrar ediyor. Kurtarma modunda ise her şey normal ilerliyor fakat internet senkronizasyonu yapılırken hata veriyor. Ardından entera basmam isteniyor fakat klavye başlatılmadığından entera basamıyorum. Bu yüzden ctrl+alt+f1 de çalışmıyor.

`1. Çözüm 1
Adlı bir dosya oluşturun /etc/modprobe.d/blacklist-kvm.conf:
(Örneğin, gedit gksu gedit /etc/modprobe.d/blacklist-kvm.conf veya nano kullanabilirsiniz sudo nano /etc/modprobe.d/blacklist-kvm.conf)

Yukarıdaki dosyaya aşağıdaki satırları eklemeniz yeterlidir:

blacklist kvm
blacklist kvm_intel
blacklist kvm_amd

  1. Çözüm 2

BIOS’a girmek için, bilgisayarı açın ve siyah arka plana sahip bir ekran gördüğünüzde kurulumu (BIOS) görmek için F2 tuşuna basın.
“Yapılandırma” sekmesine gidin.
“Intel Virtual Technology” seçeneğini seçin ve F5 veya F6 tuşlarına basarak etkinleştirin.
Kaydetmek ve çıkmak için F10 tuşuna basın. Bu eylemi onaylamanızı isteyen bir uyarı mesajı göründüğünde, evet’i seçin.
Bilgisayarınız yeniden başlatılacaktır. Ardından, işletim sisteminizi önyükleyecek ve yükleyecek ve bu hata kaybolacaktır.`
Çeviri kullandım.
https://www.infofuge.com/kvm-disabled-bios/

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.