Pardus 19 Gnome da alttaki uygulama çubuğunu kaldıramıyorum

Merhaba arkadaşlar,

Pardus 19.1 Gnome kullanıyorum. İlk kurduğumda uygulama çubuğu alttaydı ve her şey yerli yerideydi. Sonra bir ara bilgisayarı kardeşime verdim ve olanlar olmuş. Daha sonra ince ayarları kurcalayıp ilk baştaki uygulama çubuğunu boyutlandırıp yukarıya gizledim fakat alttaki çubuğu bir türlü kapatamadım. Ayrıca üstteki çubuk da hiç bir türlü dark temasına geçmiyor hep beyaz kalıyor. Şimdi mümkünse ilk kurulumdaki gibi tek uygulama çubuğu olmasını istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Aşağıdaki komutu çalıştırıp oturumu yeniden başlatın.

dconf reset -f /org/gnome/

Komutu uyguladım fakat o çubuk kalkmadı.Yeniden başlatma sonrası görüntü ve ince ayarlar şu şekilde:

Eklentile - Window List kapatın

Window list kapalıydı açıp yeniden başlattım düzelmedi. Sonra kapatıp yeniden başlattım yine düzelmedi. Son halinde window list ayarları da şu şekilde:

Eklentilerde olması gereken ayarlar; sadece Dash to panel ve Desktop İcons açık olacak diğerleri kapalı olacak.

Eklentilerde Dash to panel ve Desktop icons haricinde hepsini kapatıp yeniden başlattım fakat hala aynı.

Pencere başlığındaki Eklentiler ayarını komple kapatıp deneyin. Olması gereken ayarlar bunlardı çünkü.

Eklentileri kapatıp yeniden başlattım fakat düzelmedi. Window List eklentisinin yorumlarında bazı olumsuluklar var. Ben pek anlamadım ama bir bakar mısınız acaba bendeki problem de bu uygulamadan kaynaklı olabilir mi?

https://extensions.gnome.org/extension/602/window-list/

https://extensions.gnome.org/extension/602/window-list/

Mozilla Firefox tan yukarıdaki bağlantıya giricinde firefox için bir eklenti önerisi veriyor.(GNOME Kabuk bütünleşmesi ) Eklentiyi kurunca aynı sayfadan Window list eklentisini güncelleme silme kaldırma işlemlerini yapabiliyormuşuz. Oradan gücelledim olmadı. Silinince gitti. Tekrar yükleyince de eskisi gibi sorunlu çalıştı. Sanırım eklentide bir problem var. Eklentiyi silip kaldırdım çubuk kayboldu.

Desteğiniz için teşekkür ederim. Son görüntüyü aşağıya bırakıyorum.

Yeniden başlattıktan sonra geri geldi :frowning: Şimdi hiç bir türlü kaldıramıyorum. Bu eklentiyi kaldırmanın kalıcı bir yolu olmalı. :thinking:

Tamamdır. Daha önce eklentilerin hepsini teker teker silmeme rağmen bilgisayarımı her yeniden başlatışımda eklentiler yeniden kurulmuş oluyordu. Aşağıdaki komutlarla eklentiler kalıcı olarak silinebiliyormuş.

sudo rm -r /usr/share/gnome-shell/extensions/
sudo rm -r ~/.local/share/gnome-shell/extensions/

sudo init 6

Daha sonra extentions.gnome.org dan dash to panel eklentisini kurdum. Kalıcı olarak düzeldi. Galiba artık ihtiyacım oldukça buradan yeni eklentiler deneyebilirim. Gnome u daha bir sevdim. :slight_smile:
Desteğiniz için tekrar teşekkür ederim.

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.