Pardus 19 gnome ekran klavyesi

Merhaba,

Pardus 19 Gnomeda ekran klavyesini Ayarlar - Evrensel Erişim seçeneklerinden etkinleştirdim. Ekran klavyesi ekran kilitlenince oturum açma ekranında, pardus mağazaya girişte, synaptic paket yöneticisi açılışında vs kimlik doğrulama ekranlarında çıkıyor.

Ben ekran klavyesinin masaüstünde sürekli ve en üstte görünmesini istiyorum. Klavye ayarlarına ve başka ayarlara da baktım böyle bir ayar yok. Nasıl yapabilirim?

Saygılar

Merhaba,

sudo apt install onboard

komutuyla kurulum yapıp, açılışta çalışacak şekilde yapılandırın.

Merhaba,

Söylediğinizi yaptım. Zaten 17.5 xfce den beri kullanıyorum. İlginize teşekkür ederim.

Mevcut olan ayarlarda Evrensel Erişim Seçeneklerinden ekran klayvesini etkinleştirdiğimde ekranın altında ve sadece oturum açma ekranında, pardus mağazaya girişte, synaptic paket yöneticisi açılışında vs ekranın altında çıkıyor. Bunun ayarını değiştirebilme imkanı var mı peki komut ekranından? Ben bunu onboard kurulumundaki gibi olsun istiyorum. Bu şekilde pek kullanışlı olmuyor malesef.

Saygılar

Merhaba, kurulu gelen uygulamayı en altta sabit görmek istemiyorsanız, ekran klavyesini pasifleştirin ve onboard adlı uygulamayı çalıştırıp, Sistem çekmecesindeki simgesine tıklayıp, tercihler » pencere yolundan Ekran kenarına sabitle işaretini pasif yapın.

Yok eğer ben kendi ekran klavyesini ayarlamak istiyorum derseniz o ayarı ben de bulamadım.

Bu arada eklemeliyim, yeni Pardus üzerinde tecrübe etmedim.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.