PARDUS 19 KARŞILAŞTIĞIM HATALAR

Öncelikle en büyük proplemim Pardus 17.5 DDE kullanırken scrich ile pardus u 19 a yükseltirken oldu. Uzun yıllardır pardus kullanan biri için bile gerçekten çok fazla zahmetli. Ubuntu kullandığım yıllarda sanki bu işlemler daha basitti diye hatırlıyorum.

Diğer yandan 19’da dde nin desteklenmiyor oluşu beni üzdü ve dün bari xfce 19 kurulu, dde de zaten rıhtım çökük duruyor tamamen kaldırayım dedim bütün sistemi çökertti. Tekrar baştan 17.5 dde yi dvd ile kurup yeniden strich ile güncelledim. Şimdi dde yi kaldırmaya korkuyorum sistem çöker yeniden diye. Harddiskim de yer kaplamasına dde nin mecburen izin vereceğim.

Aslında en baştan sıfır kuruluş yapacaktım. windows ortamında 19 xfce yi imgburn ile 4 x hızında yaktıktan sonra kuruluma başladığımda sistemi yanlışlıkla canlıda açtım. çok çok uzun sürdü. canlıda kuruluma devam et seçeneği olmadığı ya da ben göremediğim için yeniden başlattım kurulumu. Kurulum esnasında ağ yapılandırmalarından sonra tamamen mavi bir ekran geldi. Hiç ilerlemedi. Şimdi uğraşa uğraşa kurdum ama yinede işlemler çok zahmetli.

Xfce ye baktığım da genel anlamda daha hızlı diyebilirim program açılışlarında. Ancak yine de dde yi tercih ederdim. gnome bana çok şık ve kullanıcı dostu gelmiyor nedense.
Öte yandan daha yeni kernel varken kernel neden 4.19 seviyelerinde kaldı.

Emeğinize sağlık. Pardusun daha stabil daha performanslı günlerini görmek dileğiyle.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.