Pardus 19 Şifre Sorunu

Arkadaşlar daha birkaç gün önce (4-5 gün) Pardus 19 'u kurdum. İlk başlarda sorun yoktu ama dün giriş yapamadım. Çünkü her şifre girdiğimde siyah ekran çıkıyor ve de tekrar şifre soruyor. Şifreye yanlış da demiyor. Sadece sürekli yeniliyor.

Pardus’un yüklü olduğu diskinizin boş alan miktarı ne kadardır?

Çok az.Yani yüzde 1 falan.

Canlı sistem ile açarak biraz yer açmaya çalışın.
Ayrıca kullanıcı ev dizininizde bulunan gizli dosyayı .Xauthority silin.
Pardus kurulu olan diskinizi taratın fsck -fy /dev/sda1

1 Beğeni

Teşekkürler. Peki boş bir bölümüm var yaklaşık 15 Gb. Peki burayı Pardus un kurulu olduğu bölümle nasıl birleştirebilirim.

Çalışan Pardus (canlı sistem) açarak gparted programını kurup birleştire bilirsiniz.

Canlı sisteme nasıl gireceğim. Yada Win. 10 da var .Onun üzerinden yapabilir miyim?


Üzgünüm biraz yordum sizi ama daha yeniyim. Teşekkürler.

Windows ext4 formatını desteklemediği için tüm bölümü biçimlendirir. İsterseniz windows altından tüm bölümü biçimlendirip birleştirin ve o bölüme sıfırdan Pardus kurun.

Teşekkürler ama bir kez daha uğraşmak istemiyorum .Çalışan Pardus üzerinden sorunu halletim zaten. Gparted programınıda kuramadım. Nasıl indirip kurulacağını anlatırsanız sevinirim.Her şey için Allah razı olsun.

1 Beğeni

Terminalden sudo apt install gparted komutu ile yükleyebilirsiniz.

İnceleme amaçlı bende 16 gb USb bellekten çalışan olarak başlattım. İnceleme videosu da hazırlama gibi bir niyetim vardı ufak bir işim çıktı o ara uykuya geçmiş geldiğimde benden oturum açmak için şifre istedi şifre olmadığı için enter dedim geçmeye çalıştım yanlış dedi root toor pardus admin vs denedim olmadı sonra başka kullanıcı ile açmaya çalıştım tty ekranına geçeyim dedim olmadı pardus kullanıcısını seçtim tekrar enter dedim açtı :smiley:

Önceki 17 xfce sürümlerinde de şifre sorunu yaşamıştım ben tty den şifre kaldırma çabalarım boşa gitmiş sonra format atmıştım tekrar.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.