Pardus 19 Xfce'yi Pardus 19 Gnome arayüzüne dönüştürme

İyi günler. Pardus 19 Xfce ara yüzü kurulu olan bilgisayarı Pardus 19 Gnome ara yüzüne dönüştürmek için hangi kodları kullanmalıyım. Pardus geliştirici ekibine vermiş oldukları emeklerden dolayı teşekkür ediyorum

sudo apt install gnome* gdm3 komutu ile kurabilirsiniz.

Not: Kurulumda hata verdiği yerde sudo dpkg --configure -a komutu ile işleme devam ediniz.

malesef olmadı kaan bey.
bilgisayarımda 17.5 xfce vardı önce bunu xfce 19 yükselttim bir problem olmadı. şimdide gnome çevirmek istiyorum ama olmadı.

önce sudo apt install gnome* gdm3 komutunu yazdım. resimdeki hatayı verdi . hatadan sonra alttaki ikinci kodu yazdım herhangir işlem yapmadı.hata nedir acaba

Direk Pardus 19 XFCE kurulumundan sonra Gnome olarak yükleme yaptım herhangi bir sorunla karşılaşmadım. 17 den 19 xfce’ye oradanda gnome denemedim.
sudo apt -f install komutunu kullanarak bozuk paketleri düzeltmeyi deneyiniz.

sudo apt -f install komutu ile bozuk yada kaldırılacak dosya olmadığını söylüyor.
synaptic paket yöneticisi gnome geçebilirmiyim

Deneyin ama uyumsuz paketler yüzünden bu hatayı alıyor olmanız yüksek bir ihtimal. Direk 19 Gnome kurarak zaman kaybından kurtulursunuz.

teşekkürler Kaan bey

Kaan bey bu kod sonrasında açılışta bana masaüstü ortamı seçmemi isteyen bir ekran gelecek mi yoksa xfce yerine sadece Gnome mu kullanılabilecek? Xfce zarar görmeden Gnome’u da kullanabilecegimiz terminal kodu varsa lütfen onu da paylaşır mısınız?

daha önce pardus 17 xfce varken komutlarla dde arayüzünü kurmuştum. ekran açıldığında dde yada xfce den hangisi kullanmak istiyorsam onu seçiyordum.
şimdi pardus 17 xfce den 19 xfce ye yükselttim ve gnome ara yüzünü kullanmak istediğim için yukarıdaki komutları kullanarak gnome lkurmak istedim ama malesef hata verdi.
ama pardus 19 xfce yi sıfırdan kurup daha sonra gnome arayüzü kuracaksanız olur yukarıda kaan bey kendisi yaptığını söyledi.
kısaca ben pardus 17 iken aynı anda xfce hemde dde arayüzü yüklüydü açılışta hangi arayüzü kullanmak istediği soruyordu.

1 Beğeni

sudo apt install gnome* gdm3 komutu ile sorunsuzca kurulum yaptım. Ciddi boyutta paket indirdi. XFCE kullanmakta karar kıldım. Şimdiki sorum şu;

sudo apt remove gnome* gdm3 şeklinde bir komut ile aynı işlem sorunsuzca geri alınır mı yoksa fazladan birşeyler silip yanlış bir işlem yapmış olur muyum? gnome* ifadesi adı gnome ile başlayan tüm paketleri kaldıracak galiba. Belki yaptığım yükleme öncesinde de gnome ile başlayan bir paket varsa yanlışlıkla silerim diye tereddüt ettim.

Komut ile kaldırma işlemini yapabilirsiniz ama kaldırılacak paketleri inceleyerek sistem paketlerinin olup olmadığına bakmak gerekir.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.